• PANČEVO: NIS traži od dela stanovnika Stare Mise da se uklone sa zemljišta kojim prolazi pruga – uskoro rekonstrukcija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Kako su nam potvrdili predstavnici Udruženja građana MZ Mladost Naftna industrija Srbije poslala je dopise na adrese između 100 i 150 građana za koje se tvrdi da su neosnovano zauzele zemljišne parcele u vlasništvu NIS-a kojima prolazi i rafinerijski kolosek.

    Predstavnici ovog udruženja građana sa Stare Mise kažu da je to četvrto slanje upozorenja poslednjih godina.

    Departman za upravljanje imovinom NIS-a u dopisima u koje smo imali uvid navodi precizno koliko je ko od građana koji decenijama žive uz industrijski kolosek u većini čekajući legalizaciju svojih kuća i pomoćnih objekata ušao na parcele te kompanije.

    Navodi se i da je NIS vlasnik industrijskog koloseka i parcela preko kojih on prolazi ka stanici Pančevo Varoš.

    Iz te kompanije se u dopisima podseća da su i ranije, prošle godine, upozorili građane da su na delom na njihovim parcelama, i pozvali ih da uklone svoju imovinu, a i ovog  puta najavljuje se mogućnost da NIS oslobađanje imovine ostvari i sudskim putem

    Predstavnici udruženja najavili su posle ovog kruga dopisa koji su stigli iz NIS-a da će građani aktivno nastojati da zaštite svoja prava, te da su na tom planu već preduzete neke aktivnosti.

    U NIS-u kažu da je, kako bi se obezbedila veća bezbednost i pouzdanost železničkog transporta, NIS ove godine potpisao ugovor o rekonstrukciji industrijskog koloseka Rafinerije nafte Pančevo sa konzorcijom izvođača radova „Ingrap Omni“ i „Ruskim državnim železnicama.

    – Postojeći kompleks sa industrijskim kolosekom je izgrađen pre više od pola veka i njegova modernizacija i rekonstrukcija su neophodni. Od oktobra ove godine je planirano da počnu radovi na pripremi i čišćenju terena, kao i izradi pomoćnih puteva kako bi se neophodni radovi obavili, dok bi sa radovima na samom koloseku trebalo da se krene od novembra 2021. godine. Planirano je da ceo posao bude završen do kraja februara 2022. godine. Na jednom delu katastarskih parcela u svojini NIS a.d. Novi Sad – Rafinerija nafte Pančevo  na kojima se nalazi industrijski kolosek izgrađeni su objekti ili zasađeni voćnjaci od strane trećih lica bez potrebnih dozvola/saglasnosti koji mogu ometati bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja kao i samu rekonstrukciju. Kao društveno odgovorna kompanija, NIS će uložiti velike napore da omogući korišćenje takvih objekata  od strane lica koja su ih izgradila, odnosno da iste ne uklanjaju, ukoliko oni u značajnoj meri ne remete proces rekonstrukcije i ne utiču na bezbednost obavljanja drumskog i železničkog transporta. Međutim, u vezi sa onim objektima koji ometaju radove, kao i bezbednost saobraćaja, NIS se više puta obraćao građanima koji su pomenute objekte izgradili na zemljištu u svojini NIS-a bez prethodne saglasnosti, a u cilju postizanja dogovora o njihovom uklanjanju. Iako dogovor još nije postignut i iako je veliki deo pomenutih objekata izgrađen bez neophodnih dozvola, kompanija NIS i dalje ostaje otvorena za razgovore sa građanima kako bi se postiglo konstruktivno rešenje, objasnili su iz NIS-a za portal 013info.

     

     

     

    Kako su nam potvrdili predstavnici Udruženja građana MZ Mladost Naftna industrija Srbije poslala je dopise na adrese između 100 i 150 građana za koje se tvrdi da su neosnovano zauzele zemljišne parcele u vlasništvu NIS-a kojima prolazi i rafinerijski kolosek.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]