• PANČEVO: Novi slučaj trovanja psa na Kotežu – pazite na ljubimce kad njuškaju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Novi slučaj trovanja psa dogodio se u našem gradu. Ovog puta pas je udahnuo otrov, ali je na sreću spasen. Da li je do trovanja došlo nečijom namerom ili nemarom, za sada nije poznato.

    A šta se dogodilo?

    Naša sugrađanka je u utorak oko 20:10 izvela Fedru,  malu crnu mešanku, u šetnju.

    – Najverovatnije je Fedra nešto omirisala kod kontejnera između Vojvođanskog bulevara i Kikindske ulice, priča nam ona.

    Primetila je da je njušnula, ali ništa nije posumnjala. Tek kad su se približile ulici Stevana Šupljikca, ona je primetila kako Fedra zastajkuje. Međutim, pošto je sklona da se inati u šetnji, ni to nije bio znak, pa su nastavile put velike garaže.

    Tu je primetila da je Fedra dezorijentisana, da joj drhte zadnje noge. Ponela ju je i u roku od 10 minuta bile su kod veterinara.

    – Videlo se da veterinari nisu optimistični. Nisu hteli ništa da kažu – ni da će se izvući ni da možda ipak neće. Samo su kroz zube govorili: ušao je u sistem, misleći na otrov. Dali su joj nekoliko injekcija i infuziju i pokušavali su da joj spuste temperaturu, što je najvažnije u takvim situacijama. Radi se o tome da je Fedra udahnula otrov koji odmah ulazi u krvotok i širi se organizmom. Situacija bi bila povoljnija da je pojela otrovanu hranu jer onda otrovu treba više vremena da počne da deluje, objašnjava nam.

    Fedra se tresla od straha i temperature koja je bila sve vreme između 39,5 i 40. Posle dva sata, na sreću, uspeli su da joj spuste temperaturu i puste je kući.

    – Ne možete zamisliti taj prizor nedužnog stvorenja koje se muči i ne zna šta mu se dešava, ni krivo ni dužno. To su bila dva sata agonije. Međutim, čim je stigla u stan, opet je bila ona stara, opasnost je prošla. Kao i mnogi moji sugrađani i sugrađanke, ne mogu da verujem da se ovo dešava već tri godine zaredom i da ne može da se nađe taj zli um koji to radi. Apelujem na policiju da pročešlja sve apoteke u opštini Pančevo i vidi gde je često kupovan otrov. To je jedan od predloga. Ovo stvarno više ne može ovako! Da je Fedra koji minut kasnije stigla kod veterinara, bojim se da se ne bi srećno završilo, kaže naša sugrađanka.

    Katarina Pribak iz Veterinarske ambulante  „Šapa Vet 013“ nam je objasnila da su kod Federe uočeni simptomi koji su karakteristični za trovanje – nedostatak koordinacije, jako visoka temperatura i balavljenje. 

    – Dva sata smo joj spuštali temperaturu. Ovako visoka temperatura je opasna jer može izazvati trajno oštećenje nervnog sistema, kaže nam veterinarka.

    Ona pretpostavlja da je otrov bio posut po hrani, te je tako životinja uspela da ga udahne.

    Fedra je sada dobro. Oporavila se, a kako kaže njena gazdarica – njima ostaje da razmišljaju o tome kako će je u budućnosti šetati.

    Zasad nije moguće utvrditi da li je otrov bio namenjen psu koji će ga onjušiti i tako udahnuti, ili je neko svojim nemarom izazvao tu situaciju. Tek, povedite računa kada šetate psa. 

     

    Novi slučaj trovanja psa dogodio se u našem gradu. Ovog puta pas je udahnuo otrov, ali je na sreću spasen. Da li je do trovanja došlo nečijom namerom ili nemarom, za sada nije poznato

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]