• PANČEVO: Oba puta za Beograd u blokadi, vozila se povremeno propuštaju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ratari iz velikod dela Južnog Banata danas su blokirali vezu Pančeva sa Beogradom.

    Oko 12.45 prva grupa ratara, oni koji su došli iz Kovina, Bavaništa, Mramorka, Dolova, Ivanova, Omoljice i Banatskog Brestovca blokirali su raskrsnicu kod Grge.

    Druga grupa poljoprivrednika koja je traktorima došla iz Padine, Kovačice i Crepaje blokirala je oko 15.45 most na Tamišu na starom putu za Beograd.

    Na obe blokade se vozila povremeno propuštaju.

    Marko Bojtar iz Udruženja „Dolovački paori“ nam je rekao da su se dogovorili da na obe blokade do 21 sat puštaju vozila po 20 minuta, da će od 21 na svaka dva sata propuštati vozila po 20 minuta.

    Obe grupe kažu da će na blokadi ostati do ispunjenja zahteva – do sastanka sa Vladom na kojem će se njihovi zahtevi rešiti, kako kažu, na obostrano zadovoljstvo.

    – Naša država nas poljoprivrednike koristi godinama unazad, mi plaćamo i poreze i navodnjavanje, odvodnjavanje, svakakve su nama dažbine, a mi jako male koristi imamo. Naš predsednik je izjavio da je on zadovoljan, jer vidi ove skupe mašine na putevima – kao da je on to nama obezbedio, pa bih hteo da kažem našem predsedniku da za svaki ovaj traktor koji stvarno košta, svaki poljoprivrednik mora da radi dnevno 28 sati da bi ga ispaltio“ž, rekao je za N1 poljoprivrednik iz Bavaništa Jovan Jovanov.

    Put kojim još uvek može da se prođe i izađe na novi put za Beograd vodi preko „dama“, starog nasipa koji prolazi pored Tamiš kapije, bivše Svilare i Brodoremonta.

    Poljoprivrednici u Srbiji traže da otkupna cena suncokreta bude 700 evra po toni, da se ukinu akcize na gorivo za poljoprivrednike na količinu do 100 litara po hektaru, da se ogrnaiče trgovačke marže na suncokretovo ulje. Vlada je ispunila njihov zahtev da se ukine zabrana izvoza ulja, kao i da ih policija ne tereti za prekršaje koje su napravili tokom protesta i blokada saobraćaja.

    Ponuđena im je cena od 535 evra (plus PDV) po toni suncokreta, a premijerka Ana Brnabić je istakla da država ne može da garantuje cenu nikome.

     

     

    Ratari iz velikod dela Južnog Banata danas su blokirali vezu Pančeva sa Beogradom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]