Policija kod Autobuske stanice Pančevo Foto: Aleksandar Tokin
Hronika

PANČEVO: Osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo supruge kod Autobuske stanice

Izvor: 
Tanjug Sub, 17/10/2020 - 14:33

Petar Mošić (66) iz Pančeva pravosnažno je osuđen na 30 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruge D.M. u podne na autobuskoj stanici u Pančevu 12. jula 2019. godine.

Ovom odlukom, odbijena je žalba njegovog branioca i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Pančevu kojom je Mošić u maju osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Mošić je, prema presudi, 12. jula 2019. godine, smanjenih, ali ne u bitnoj meri, sposobnosti da upravlja svojim postupcima, nožem na autobuskoj stanici u Pančevu kuhinjskim nožem više puta izboo suprugu koju je prethodno godinama zlostavljao.

Tog dana, iako je imao sudsku zabranu prilaska i komuniciranja sa njom, on ju je pratio kada je izašla iz Sigurne kuće u Pančevu gde se nalazila po ličnom zahtevu od 21. juna 2019. godine zbog višegodišnjeg njegovog fizičkog i psihičkog nasilja.

Njemu je Osnovni sud u Pancevu 26. juna 2019. godine bio produžio hitnu meru privremene zabrane komuniciranja i prilaska žrtvi do 27. jula 2019. godine.

Presreo ju je na autobuskoj stanici i počinio zločin.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda, koja je objavljena nanjegovom sajtu, navodi se da to što Mošić nije ranije bio osuđen za konstatno, uporno i sistematsko zlostavljanje supruge, ne znači da je on poštovao javni poredak i zakon, već ga je naprotiv kršio ali je ostao nekažnjen, ukazao je Apelacioni sud, napominjući da Mošićeva ranija neosudivanost ne može da se ceni kao olakšavajuća okolnost.

Godine života, bolest okrivljenog takođe nisu olakšavajuće okolnosti, jer ni na koji način nisu povezani sa krivičnim delom koje je on izvršio.

Od otežavajucih okolnosti sud je imao u vidu da je ubistvo izvršio na javnom mestu u podne, što kako navodi sud, kako ukazuje na njegovu beskrupuloznost, "jer nije bilo ni mesto ni vreme da ubije suprugu".

Takođe, suprugu je ubio ispred maloletnog deteta što ukazuje na bezdušnost okrivljenog. Devet devet uboda nožem sudu ukazuje na njegovu brutalnost, pri čemu, kako podseća ni posle izvršenja krivicnog dela nije izrazio kajanje.
MarketingNajnovije vesti