Petostruko hapšenje odgovornih lica iz “Banata” i “Mesoprometa” zbog otuđenja državnog mesa

PANČEVO: Petorka uhapšena pod sumnjom da je državu oštetila za 172 miliona dinara

Pančevo, Pon, 06/03/2017 - 13:31
Vladimir Đoković

Rano jutros, 6. marta po nalogu tužilaštva uhapšeno je pet lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja i zloupotreba ovlašćenja u privredi – saopštilo je Više javno tužilaštvo u Pančevu.

“Osumnjičeni se terete da su svojim nezakonitim radnjama pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu AD “Banat” iz Banatskog Karlovca u iznosu od 82 miliona dinara i privrednom društvu “Mesopromet” iz Pančeva u iznosu od 90 miliona dinara. Ukupnu štetu radnjama osumnjičenih  od 170 miliona dinara pretrpela je Republička direkcija za robne rezerve.” – navelo je Više javno tužilaštvo.

Osumnjičenima M. P. (1955) iz Beograda inače načelniku odeljenja za prehrabene proizvode u Republičkoj direkciji za robne, N. K.(1957) odgovornom licu u AD Banat,  Lj. J. (1960) odgovornom licu “Mesoprometa” i supružnicima Z .B. (1962) i S. B. (1964) suvlasnicima AD Banat i “Mesoprometa” – određena je mera zadržavanja u trajanju od 48 sati tokom koje će biti saslušani u tužilaštvu.

Prema saopštenju MUP-a “postoje osnovi sumnje da su uhapšeni od 2005. do 2007. godine protivpravno otuđili meso i mesne prerađevine, vlasništvo Republičke Direkcije za robne reserve, koje im je bilo povereno na skladištenje”. 


MarketingNajnovije vesti