• PANČEVO: Predsednik Pokrajinske vlade obišao radove u Ulici cara Lazara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u društvu pokrajinskih sekretara, direktora Uprave za kapitalna ulaganja, kao i gradonačelnika Pančeva i gradske menadžerke, obišao je danas radove na rekonstrukciji Ulice cara Lazara u Pančevu.

    – Zajedničkim snagama Pokrajinska vlada i grad Pančevo rekonstruišu Ulicu cara Lazara. Uradili smo ovde dobar posao, pripremili veliku investiciju i vidite ovi vredni ljudi ovde rade prema dinamici koja je ugovorena i očekujemo da negde tokom juna meseca građani Pančeva mogu da prošetaju ovom ulicom koja će biti potpuno rekonstruisana u svim segmentima. Od trotoara, parking mesta, sa novih 350 sadnica, nije krio zadovoljstvo Mirović.

    Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović izrazio je zahvalnost Pokrajinskoj vladi

    – Ovo je veliki, možda i najkapitalniji projekat koji realizuje lokalna samouprava u Pančevu, naravno uz veliku pomoć koju nam pruža Autonomna pokrajina Vojvodina, što direktno, što putem Uprave za kapitalna ulaganja. Ovo je jedna od najvažnijih ulica u našem gradu, žila koja spaja centar grada sa nekoliko naših naselja, sa južnim selima i ulica koja je godinama unazad bila devastirana i nije bila reprezentativna. Nije bila onakva kakvu Pančevci i Pančevke zaslužuju. Zajedničkim snagama sa Pokrajinom smo uradili projekat i krenuli u realizaciju ove investicije koja je vredna 227 miliona dinara i koja će, kada se završi, napraviti ulicu na koju ćemo svi mi Pančevci i Pančevke biti izuzetno ponosni. Ulica će biti potpuno rekonstruisana, kako mi volimo da kažemo, od fasade do fasade u celoj svojoj dužini od 1400 metara

    Gradonačelnik je rekao da će u Ulici cara Lazara biti zamenjeno sve –  i ono što se vidi i ono što se ne vidi.

    – Tu mislim i na podzemne instalacije, elektro instalacije, kišnu kanalizaciju, fekalnu kanalizaciju, biće urađena nova kolovozna konstrukcija, boljom organizacijom prostora dobićemo veći broj parking mesta. Možda je i najvažnije to što smo dobili bolju organizaciju zelenih površina, u ovoj ulici imaćemo više zelenila, više sadnica. Biće ovo jedna od najzelenijih ulica u našem gradu, naveo je Stevanović.

    Predsednik pokrajinske vlade je napomenuo da je Pokrajina u proteklih šest godina u Pančevo investirala gotovo milijardu dinara, da je rekonstruisana pančevačka bolnica, da su izvedeni značajni radovi u industrijskoj zoni i da je to bila pomoć državi da dovede brojne značajne kompanije koje pune i lokalni budžet.

     

    Članovi Pokrajinske vlade i direktor Uprave za kapitalna ulaganja prethodno su obišli novi put Opovo-Debeljača i radove na sportskoj sali u Crepaji.

    – Završeni su radovi i pušten saobraćaj između Opova i Debeljače. To je važna vest za stanovnike svih mesta koji gravitiraju opštinama, a verujem da će u narednih nekoliko godina u blizini tog puta biti i novi auto put koji će povezivati Beograd, Zrenjanin i Novi Sad, tako da je to važna vest za ceo Južni Banat. Ne smemo da stanemo sve dok u svakom mestu, svakom gradu ne realizujemo one poslove koji su važni za lokalni razvoj, ali koji su važni pre svega za zapošljavanje ljudi, za rešavanje pitanja boljih uslova u školama, domovima zdravlja  i sportskim salama. To je ono što nas motiviše da radimo i dalje, rekao je Mirović.

     

     

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u društvu pokrajinskih sekretara, direktora Uprave za kapitalna ulaganja, kao i gradonačelnika Pančeva i gradske menadžerke, obišao je danas radove na rekonstrukciji Ulice cara Lazara u Pančevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]