Radicii ATPa ispred garaže Foto: privatna arhiva
Hronika

PANČEVO: Privatno obezbeđenje krenulo na radnike ATP-a, dalje nasilje sprečila policija (VIDEO)

Izvor: 
013info Sre, 29/07/2020 - 16:31

Oko 15.45 došlo do nasilja prema radnicima ATP-a koji od noćas blokiraju Garažu ATP-a a tako i autobuse Pantransporta. Kako nam je rekao jedan učesnika protesta Zoran Topalović pojavilo se privatno fizičko obezbeđenje koje silom dejstvovalo prema radnicima ATP-a.

"Istovremeno i jedan od vlasnika Pantransporta pokušao je da izveze vozilo iz garaže, ali smo polegali. Dalju eskalaciju nasilja sprečila je pančevačka policija koja je prisutna sve vreme blokade. I hvala im na tome", rekao je Topalović.

Radnici ATP-a koji su ostali bez posla polovinom avgusta od kada je pančevački javni prevoz preuzeo privatni "Pantransport" od noćas blokiraju Garažu pa gradskog prevoza u Pančevu nema.

Topalović je ranije rekao da će u blokadi garaže istrajati do isplate plate, svih dugova prema radnicima, otpremnine i dobijanja rešenja o tehnološkom višku.

Van garaže je samo nekoliko vozila Pantrasporta koji obavljaju prevoz ka Beogradu.

Blokada garaže usledila je posle jučerašnje blokade glavne autobuske stanice. Kako saznajemo u medjuvremenu se krenulo sa isplatom drugog dela junske plate radnicima ATP-a koja je kasnila.

 

 
 MarketingNajnovije vesti