Hronika

PANČEVO: Proba vojnog defilea pre defilea (FOTO)

Pančevo, Čet, 19/04/2018 - 11:42
Aleksandar Stojković

Baš kao što je 013info objavio, danas se u centru Pančeva održava proba obeležavanje Dana Vojske Srbije. Centralne ulice grada su zatvorene za saobraćaj, a na Trgu Slobode postrojene su jedinice Vojske Srbije. Malo dalje, kod suda, nalaze se vozila naših oružanih snaga.

U trenutku kada smo bili na Trgu Slobode, vojska je isprobavala pozdrave, pa smo mogli da čujemo dobro poznate komande „nož na oružje", „pozdrav na desno" (i nalevo), „strojevim korakom napred"...

Više desetina Pančevaca s velikom pažnjom prati ovo uvežbavanje.

Podsećanja radi, Gradska uprava Pančeva najavila je da u četvrtak i ponedeljak, od 10 do 13 sati, u saobraćajnicama oko pešačke zone u centru Pančeva neće biti saobraćaja. Izmenjen će biti i režim saobraćaja autobusa ATP-a.

A Vojska Srbije na svom sajtu je najavila da na Dan Vojske Srbije, 23. aprila, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položiće vence na Spomenik neznanom junaku na Avali i u Takovu kod Gornjeg Milanovca, na mestu početka Drugog srpskog ustanka. Od 11 časova u Kruševcu, Zaječaru, Pančevu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu građani će moći da prisustvuju prigodnim programima van vojnih objekata, koje će organizovati komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije.

Kako je proba defilea izgleda pogledajte na našim fotografijama.

pripreme_za_paradu_img_4773.jpg

 

pripreme_za_paradu_img_4778.jpg

 

pripreme_za_paradu_img_4811.jpg

 

pripreme_za_paradu_img_4822.jpg

 

pripreme_za_paradu_img_4843.jpg

 

pripreme_za_paradu_img_4844.jpg

 

pripreme_za_paradu_img_4832.jpg

 

pripreme_za_paradu_img_4864.jpg

 

pripreme_za_paradu_img_4873.jpg

 

pripreme_za_paradu_img_4870.jpg


Marketing

Najnovije vesti