• PANČEVO: Slučaj trovanja pasa došao do tužilaštva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Slučaj trovanja pasa koji je uznemirio Pančevce došao je do Osnovnog javnog tužilaštva. Udruženje Ekolibrijum podnelo je u četvrtak, 27. juna,  krivičnu prijavu protiv NN lica zbog trovanja pasa, a iz Osnovnog  javnog tužilaštva su nas obavestili da su prijavu prosledili policiji radi utvrđivanja identiteta počinioca.

    Danas je Ekolibrijum podneo dve krivične prijave: protiv NN lica za trovanje pasa kod Doma vojske i protiv 13 osoba za podstrekivanje na vršenje krivičnog dela. U prilogu ove druge prijave su kopije komentara sa fejsbuka.

    Vest da su leševi više pasa i mačaka pronađeni su u noći između utorka i srede na Kotežu 2 prošle nedelje se „delila“ na društvenim mrežama. Na fejsbuku su se pojavile i potresne fotografije mrtvih životinja.

    – Našli smo mrtve životinje kojima su iz usta curile pena i krv. Pretpostavljamo da su otrovani s obzirom na to da smo istražujući mesta po kojima se psi kreću našli viršle koje su sadržale nekakvu plavu supstancu. Te viršle nalazile su se vrlo blizu mesta na kome se nalazi voda za pse.  U pitanju su 4 ulična i jedan vlasnički pas, a još tri psa koja su bukvalno uvek bila tu više se ne pojavljuju, tako da mislim da su i oni mrtvi. Takođe, našli smo i tela mrtvih mačaka, rekla je za portal 013info Kristina Živanović.

    Nekoliko dana kasnije opet je društvenim mrežama prostrujala informacija da je otrov pronađen u blizini Doma Vojske, na prostoru predviđenom za pse. Jedan pas je uzeo hranu koja je bila zagađena narandžastim kuglicama, međutim brzom intervencijom veterinara iz obližnje veterninarske ambulante, sprečeno je trovanje.

    – Pas je na svu sreću u redu. Brzo smo mu izazvali povraćanje i on je izbacio to što je pojeo.  Analizu sadržaja niko nije radio, ali pretpostavljamo na osnovu onoga što smo videli, ali i što su nam ispričali vlasnici da je u pitanju otrov, rekla nam je Katarina Pribak iz Veterninarske ambulante Šapa vet 013.

    Ljudi najčešće otrov kada ga nađu bace u kantu za đubre. Međutim, to nije rešenje.  Takvim postupkom otrovaće druge životinje koje svoju hranu nalaze baš na tim mestima.

    – Otrov se mora skloniti na sigurno mesto, daleko od životinja, rekla nam je Katarina Pribak.

    Zanimalo nas je i šta je Zoohigijena, čiji je zadatak da prikuplja tela uginulih životinja, uradila sa leševima, da li su možda poslali tela na obdukciju, ali oni nisu bili raspoloženi da odgovore na naša pitanja, nego su nas usmerili na službu za odnose s javnošću JKP Higijena gde sagovornika danas nismo uspeli da pronađemo.

    Na ulicama Pančeva je veliki broj pasa bez vlasnika. JKP Higijena očigledno nema dovoljno kapaciteta da ove životinje smesti na sigurno, međutim do tačnih podataka nismo mogli da dođemo jer i pored naših upornih pokušaja već mesecima od nadležnih iz ovog gradskog preduzeća ne možemo da ih dobijemo. O nekima od tih pasa se brinu dobri ljudi, ljubitelji životinja, ali po svemu sudeći postoje i neki koji bi na surov način da regulišu ovu pojavu.

    Posle podnetih krivičnih prijava, vreme je da se pravosuđe pozabavi ovim slučajem i utvrdi šta se desilo.

     

     

    Slučaj trovanja pasa koji je uznemirio Pančevce došao je do Osnovnog javnog tužilaštva. Udruženje Ekolibrijum podnelo je u četvrtak, 27. juna,  krivičnu prijavu protiv NN lica zbog trovanja pasa, a iz Osnovnog  javnog tužilaštva su nas obavestili da su prijavu prosledili policiji radi utvrđivanja identiteta počinioca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]