Stara deponija gori Foto: Bojan Kalkan
Hronika

PANČEVO: Stara deponija i noćas gorela, pola grada smrdelo na garež

Izvor: 
013info Uto, 01/09/2020 - 09:27Noćas Pančevci nisu morali da prate lokalne sajtove ili društvene mreže da bi znali da stara deponija još uvek gori. Dovoljno je bilo da izađu napolje i karakterističan miris spaljenog đubreta uvlačio se u njihove nozdrve. 

Stara deponija gori već više od 24 sata, a smrad dopire ne samo do Karaule. Žale se i u Margiti, na Misi, Kotežu, a i mi u centru ga prilično dobro osetimo. 

Poznato je da ovakvi požari često traju po više dana, pa i nedelja. Time stalno zagađuju životnu sredinu.

I u Pančevu smo primetili da je merna stanica Zavoda za javno zdravlje zabeležila povećanje količine PM10 čestica u vazdiuhu. Kako nam je rečeno iz Zavoda, ova mobilna stanica je bila angažovana od strane gradskog Sekretarijata za ekologiju da meri zagađenje koje je prouzrokovano požarom na staroj deponiji. Izrada izveštaja je u toku, kako su nam rekli, i on će biti prosleđen sekretarijatu.

Iz gradske vlasti se niko nije oglasio. Na sajtu, preko koga imaju nameru (bar po kodeksu) da komuniciraju s javnošću nema ni pisma, ni razglednice. Stoga smo jutros uputili pitanja Gradskoj upravi. Odgovore očekujemo, ali na mnoga pitanja odgovore očekujemo već više meseci. Ostaje nada da ova vlast neće da ćuti kao ona prethodna koja je novinarska pitanja ignorisala. Čak i kada se tiču zdravlja onih zbog kojih su tu gde jesu -  Pančevaca.

A stara deponija još uvek tinja. Možda se nadaju da će kiša da ugasi?

Stara deponija gori
Foto: Bojan Kalkan
118651778_786669885208452_4348522096873457768_n_1.jpgMarketingNajnovije vesti