• PANČEVO: Štrajk glađu ispred Gradske uprave

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Muškarac koji se predstavlja kao Stanko Tišma, danas je ispred Gradske urave počeo štrajk glađu.

     
    On navodi da mu iz firme u kojoj je zaposlen kao direktor razvoja, nije isplaćena plata od 20. septembra, prošle godine.
     
    Kao mesto zaposlenja navodi MDS iz Bavaništa, firmu za koju tvrdi da ga je držala u „robovlaslničkom odnosu“.
     
    Ispričao nam je da je godinama radio na dizajnu i razvoju policijske i vojne opreme, te da je preko 250 njegovih proizvoda registrovano za upotrebu.
     
    Kako kaže, ranije je radio u firmi Mile Dragić.
     
    Timšna nam je govorio i kako je rezervni poručnik te da je bio ranjen u borbama, ali i da je nedavno imao šlog od kog se oporavio.
     
    Pripadnici Policijske uprave Pančevo su u razgovoru s njim proveli više od pola sata. Napravili su službenu belešku o svemu što im je ispričao, pokušavali da ga nagovore da odustane od štrajka, ode s njima u PU, pitali su ga i da li da pozovu Hitnu pomoć. On je sve odbio, par puta rasplakavši se.
     
    Rekao je i da ga je gradonačelnik Pančeva pozvao deset minuta nakon što je stupio u štrajk i pitao kako može da pomogne.
     
    On nam je rekao da od namere da istera pravdu, ne želi da odustane. Pored sebe ima flašu vode i čašu s kafom.
     
    Razgovarali smo sa direktorom MDS Tex-a iz Bavaništa Danilom Milićem koji nam je potvrdio da je Stanko Tišma zaista radio kod njih do kraja prethodnog meseca.
     
    Milić kaže da Tišmi njegova firma duguje jednu i po platu, te da su mu do sada plaćali i stan u Pančevu. Kako kaže za sve ovo što govori ima i dokaze. Navodi da su mu čak sa privatnih računa davali pozajmice, pošto je firma u finansijskom problemu, uz dogovor da pozajmljeni novac vrati kada plate budu isplaćene.
     
     
    O Tišmi kaže da je firmu doveo u problem, prihvatao je poslove koje nisu sposobni da odrade, a da su došli i u sukob zbog neredovnog dolaska na posao, te da su tri puta hteli da mu daju otkaz i tri puta ga vraćali na posao. 
     
    Prema Milićevim rečima Tišma mu je slao i poruke u kojima je pretio i samoubistvom. On je naveo i da će njihov advokat tužiti Tišmu zbog ovih postupaka.
     
     
     
     

    Muškarac koji se predstavlja kao Stanko Tišma, danas je ispred Gradske urave počeo štrajk glađu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]