Špric u travi Ilustracija: Libreshot
Hronika

PANČEVO: Tokom igre u vrtiću devojčica pronašla upotrebljeni špric

Pančevo, Sre, 10/10/2018 - 13:42
Vladimir Đoković


Gradska predškolska ustanova “Dečja radost” već pet decenija mališane čuva i vaspitava i u neograđenom vrtiću “Slavuj” u naselju Kotež 1. Informaciju koju prenose mediji da je pre nekoliko dana devojčica prilikom boravka u “Slavuju”, a na prostoru oko njega devojčica pronašla iskorišćeni i odbačeni špric potvrđena je. Vd direktorka “Dečje radosti” Danijela Đaković prilikom telefonskog razgovora uputila nas je na izjavu koju je dala “Blicu”.

- Dete jeste pronašlo iglu sa poklopcem u okolini vrtića. U pitanju je insulinska igla. Dete je iglu predalo vaspitačici i nije došlo u kontakt sa otvorenom iglom, a samim tim nije narušena bezbednost deteta. Što je najvažnije, dete je dobro, izjava je vd direktorke koju je “Blic” preneo.

Takođe, direktorka je prokomentarisala i problem ograđivanja vrtića “Slavuj”, a to je preneo Blic:

- Od kada sam ja stupila na dužnost, u komunikaciji sam sa Gradom. Obezbeđena su sredstva, sprovodi se javna nabavka i u najskorijem roku biće sve rešeno”.

Više uznemirenih roditelja po različitim medijima svedočilo je nešto drugačije o ovom kritičnom događaju. Mediji tako prenose da je devojčica pronašla iskorišćeni špric i da je pokušala zubima da skine zaštitu sa igle.

Navodi se da je o svemu informisana i policija koja je roditelje uputila da zdravlje deteta provere u beogradskoj Klinici za infektivne bolesti.

Vrtić “Slavuj” je za razliku od ostalih u Pančevu dostupan prolaznicima. O dvorištu se ne može govoriti jer prostor oko vrtića nije ograđen.
MarketingNajnovije vesti