• PANČEVO: Tužilaštvo uputilo urgenciju policiji povodom smrti štićenika Doma ispred kovid ambulante

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Postupak pokrenut zbog smrti korisnika Doma za lica ometena u razvoju „Srce u jabuci“ ispred kovid ambulante Doma zdravlja u Pančevu u jula i posle više od dva meseca je predistražnoj fazi. Kako Više javno tužilaštvo u ovom gradu navodi u odgovoru Insajderu, policija nije dostavila izveštaj o izvršenim proverama po njihovom zahtevu zbog čega je PU Pančevo upućena urgencija, piše Insajder.

    U okviru predistražnog postupka Tužilaštvo je naredilo da policija prikupi obaveštenja od svih odgovornih lica Doma „Srce u jabuci“ koja su učestvovala u ovom događaju, a sve u cilju razjašnjenja okolnosti nastupanja smrti lica Z.Ž.

    Kako ni više od dva meseca od pokretanja predistražnog postupka policija nije postupila po njihovom zahtevu Više javno tužilaštvo u Pančevu je uputilo urgenciju Policijskoj upravi u ovom gradu.

    Korisnik ovog doma je preminuo ispred Kovid ambulante dok je čekao da stigne nalaz krvi kako bi bio pregledan, gde je prema svedočenju prolaznika ostavljen više od dva sata. Nakon toga je ovu ambulantu posetila pokrajinska inspekcija socijalne zaštite koja je po službenoj dužnosti započela inspekcijski (kancelarijski) nadzor radi utvrđivanja eventualnih nepravilnosti u radu Doma zdravlja, odnosno u kontroli primene akata (naredbi, instrukcija, preporuka i naloga) Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

    „Procedure vezane za rad zdravstvenih radnika, odnosno kovid ambulante, hitne pomoći i dolaska policijskih organa utvrđivaće drugi nadležni organi“, saopštila je tada inspekcija.

    Već skoro mesec dana iz Ministarstva zdravlja nema odgovora na pitanje Insajdera da li je povodom ovog slučaja rađena interna kontrola kao i da li je bilo propusta u sprovođenju procedura s obzirom da je lice preminulo čekajući ispred kovid ambulante.

    Postupak pokrenut zbog smrti korisnika Doma za lica ometena u razvoju „Srce u jabuci“ ispred kovid ambulante Doma zdravlja u Pančevu u jula i posle više od dva meseca je predistražnoj fazi. Kako Više javno tužilaštvo u ovom gradu navodi u odgovoru Insajderu, policija nije dostavila izveštaj o izvršenim proverama po njihovom zahtevu zbog čega je PU Pančevo upućena urgencija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]