• PANČEVO: U Tehničkoj školi organizovan skup podrške direktorki Nataši Zečević

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zaposleni u Tehničkoj školi „23.maj“ iz Pančeva organizovali su u sredu, 17. juna, u prostorijama škole skup podrške direktorki Nataši Zečević, povodom članka u listu „Kurir“, objavljenog 14. juna, 2020. godine u kome je nizom tvrdnji o radu  direktorke, kako kažu, ugrožen njen, ali i ugled škole i svih zaposlenih u njoj. Tom prilikom, pročitano je i Saopštenje za javnost članova kolektiva škole koje je podržalo 75% zaposlenih. U trenutku kada se očekuje upis nove generacije učenika,  kolektiv Tehničke škole „23.maj“  smatra da je od izuzetne važnosti da šira javnost i naročito lokalna zajednica, budu upoznati sa istinitim činjenicama o radu škole i uvereni u transparentan i posvećen rad  svih zaposlenih, na kojima je utemeljena dugogodišnja dobra reputacija i ugled škole.
    Saopštenje zaposlenih u celosti prenosimo.

    Povodom  teksta objavljenog u dnevnom listu ,,Kurir“  14. juna 2020. godine pod naslovom „Direktorka Tehničke škole u Pančevu strpala milione u džep“  (tekst potpisao „Kurir“) zaposleni  Tehničke škole ,,23.maj“ iz Pančeva  ovom prilikom upućuju najoštriju osudu i protest protiv niza neistinitih i netačnih tvrdnji koje su u članku iznete, a koje ozbiljno narušavaju ugled Tehničke škole „23.maj“ i direktorke Nataše Zečević.

    Sve tvrdnje da je direktorka Zečević nenamenski i protivzakonito trošila sredstva škole su neistinite i mogu se proveriti, kao i u svim javnim institucijama Republike Srbije.

    Direktorka Zečević je u zakonskoj obavezi da podnosi izveštaj  Školskom odboru i Gradskoj upravi  Pančeva, kako je i činila u skladu sa Zakonom, od 2014. godine do sada, koliko je na ovoj funkciji.

    Da bi javnost stekla utisak o Tehničkoj školi ,,23.maj“ i radu direktorke Zečević, želimo najpre da naglasimo da je tokom njenog mandata škola, koja ima devet stotina učenika, postigla izuzetan napredak, proširila broj obrazovnih  profila, 2017. godine dobila najvišu ocenu  na eksternoj evaluaciji Ministarstva prosvete, ušla u veliki broj projekata sa institucijama kao što su što su UNICEF, Savet Evrope i mnoge druge. U saradnji sa privrednim subjektima kao što je kompanija NIS, obezbeđena je najsavremenija školska laboratorija  i interaktivna učionica, a za potrebe kompanije je kreiran i verifikovan novi obrazovni profil – Tehničar za preradu nafte i gasa. Takođe, Tehnička škola ,,23.maj“  je jedna od retkih koja je je obezbedila donaciju iz Nemačke u vrednosti od 25 hiljada evra, namenjenu za finansiranje troškova školovanja  socijalno najugroženijih učenika. Svi ovi uspesi su rezultat predanog rada i profesionalizma direktorke ove škole i zaposlenih. Gospođa Zečević je takođe predsednik Zajednice škola u području rada hemija, nemetali i grafičarstvo Srbije i angažovana je i na tom polju.

    Navodi da je novac  iz budžeta škole trošen nenamenski i protivzakonito nije istinit i dokaziv je, a u finansijskim izveštajima se jasno vidi da je trošen za stručno usavršavanje  zaposlenih, kao i za potrebe i promociju  škole.  U vezi sa navodima o Ugovorima i sredstvima za izradu rasporeda časova, naglašavamo da jedan deo sredstava obezbeđuje Opština, a dodatni deo odobrava Školski odbor.  To je uobičajena dugogodišnja procedura, s obzirom na specifičnost izrade rasporeda časova,  naročito u našoj školi  u kojoj  nastavu izvodi sedamdeset devet nastavnika, raspoređenih u okviru četiri područja rada, od kojih svako ima svoje specifičnosti (teorijska nastava, praktična i blok nastava, laboratorijske vežbe…).

    Mi, zaposleni u Tehničkoj školi ,,23. Maj“ Pančevo  još jednom  osuđujemo ovakav vid novinarstva koji,  uzimajući  iz konteksta određene delove izveštaja  Budžetske inspekcije grada Pančeva (a sa kojim je direktorka upoznala Nastavničko veće) tendenciozno iskrivljuje sliku o poslovanju i radu kako direktora, tako i Školskog odbora i cele škole,  bez objašnjenja i preciznih navoda. 

    Posebno nas brine činjenica da se u naslovu teksta direktorka proglašava krivom ( ,,Direktorka Tehničke škole u Pančevu strpala milione u džep“) bez sprovedenog  postupka nadležnih organa.   U momentu kada očekujemo upis sledeće generacije učenika,  tekst ,,Kurira“  i ostalih medija koji su ga preuzeli, ugrožava  ugled i reputaciju škole u koju smo, zajedno sa direktorkom  Zečević, uložili veliki  trud i rad.

     Zahtevamo od medija da prenesu ovo saopštenje, kojim pružamo punu podršku direktorki Nataši Zečević  u njenom dosadašnjem posvećenom,  profesionalnom i transparentnom radu.

    Portal 013info je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu saznao da je protiv Nataše Zečević, direktorke Tehničke škole „23. maj“ podneta prijava Budžetske inspekcije Grada Pančeva, te da je 7.02.2020. godine predmet ustupljen Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Odeljenju za suzbijanje korupcije kao stvarno nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje. 

    Obratili smo se i Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a njihov odgovor još uvek očekujemo.

    Zaposleni u Tehničkoj školi 23.maj iz Pančeva organizovali su u sredu, 17. juna, u prostorijama škole skup podrške direktorki Nataši Zečević, povodom članka u listu Kurir, objavljenog 14. juna, 2020. godine u kome je nizom tvrdnji o radu  direktorke, kako kažu, ugrožen njen, ali i ugled škole i svih zaposlenih u njoj. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]