Apoteka Pančevo
Hronika

PANČEVO: Utvrđivanje stanja u gradskoj apoteci čeka kraj veštačenja pred tužilaštvom

Pančevo, Pet, 20/07/2018 - 10:46
Vladimir Đoković 

Odbornici Skupštine grada Pančeva dobili su odgovore na pitanja o stanju u Apoteci Pančevo.

Interesovalo ih je ko je ovlašćeno lice za gradsku Apoteku Pančevo kao i gde je smešten i ko je odgovoran za medicinski otpad iz apoteke.

U odgovoru se saznalo da gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine po prvom pitanju “nije nadležan i nema informacije po ovom pitanju”. Kao i da je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov u februaru 2018. godine  “formirao Komisiju za popis prostora, opreme i zaliha Apoteke Pančevo”. Komisiju od 7 članova pored zaposlenih u gradskoj upravi čine i predstavnici Doma zdravlja.

Zadatak komisije je da izvrši popis i utvrdi faktičko stanje kompletnog prostora koji koristi Apoteka Pančevo, popiše osnovna sredstva, zalihe, inventar, opasan otpad ukoliko još postoji u prostoru i o utvrđenom činjeničnom stanju dostavi detaljan izveštaj gradonačelniku. Međutim, pre početka rada komisije, od strane zamenika Višeg javnog tužioca u Pančevu dostavljeno je obaveštenje da su u toku veštačenja u premetu KTI. Br 23/17 protiv Branke Milojević bivše direktorke Apoteke Pančevo, pa će komisija izaći na teren čim se stvore uslovi za njen rad, navodi se u odgovoru iz Gradske uprave. komisije.
MarketingNajnovije vesti