Ivan spasava mačku
Hronika

PANČEVO: Veliki čovek za malo mače - hrabri Ivan spasao životinju iz oluka

Pančevo, Pet, 17/09/2021 - 21:27
Aleksandar Stojković


Neobična akcija spasavanja mačeta, danas je privukla pažnju pančevačke javnosti. 

Naime, mače se našlo u oluku kuće u Ulici vojvode Radomira Putnika i nije umelo da izađe. Naši sugrađani su ga primetili, ali nisu imali način da mu pomognu. Kako vatrogascima to nije posao, a u Zoohigijeni im se niko nije javljao na pozive, obratili su se aktivisti za zaštitu životinja Željku Stojčiću koji je podelio post na svom FB nalogu koji prate mnogi ljubitelji životinja i stvar se pomerila s mrtve tačke.

Naša sugrađanka Tanja je videla post, setila se svoje prijateljice čiji muž Ivan Gmijović se bavi visinskim radovima (firma "Margina") i ima odgovarajuću opremu. Jedino što je sve moralo da sačeka da se Ivan vrati iz Beograda. 

On je bez razmišljanja pokupio svoju opremu i krenuo u akciju. Popeo se u potkrovlje, obezbedio kanapima silazak, i posle, kako nam očevici kažu, 15-20 minuta, spustio mače na zemlju. Na opšte oduševljenje prisutnih.

Tanja nam priča da je njoj sve to izgledalo zastrašujuće jer je, kako kaža, krov krckao i puckao. Ali Ivan ih je sve umirivao.

Kako nam kažu isprepadana životinja ga je častila ogrebotinama. Ali Ivan za to ne mari. Skromni heroj nije želeo da se eksponira, pa sa njim nismo razgovarali, ali eto do priče o ovom divnom činu došli smo preko očevidaca.

Mače je dobro i vraćeno je u dvorište u kome živi.

 
MarketingNajnovije vesti