Apoteka Pančevo
Hronika

PANČEVO: Višegodišnje tužilačke istrage zbog Apoteke – i dalje bez suđenja

Izvor: 
013info Uto, 24/08/2021 - 09:20


Sudovi u Pančevu i dalje nisu počeli da sude osumnjičenima da su oštetili gradsku Apoteku Pančevo, a ta je javna zdravstvena ustanova posle višegodišnjeg suštinskog pala i u zakonsko nestajanje.

Prema aktuelnoj informaciji Višeg javnog tužilaštva i dalje postoje dva postupka protiv osumnjičenih.

Prvi je pokrenut pre četiri, a tužilaštvo je “podiglo optužnicu” Višem sudu protiv B. M. iz Beograda zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Bivšoj direktorki Apoteka Pančevo stavlja Tužilaštvo na teret da je od januara do marta 2013. godine, što je pre više od osam godina, iskorišćavanjem službenog položaja pribavila imovinsku korist Velefarm Holdingu, koji je sada u stečaju u iznosu od 108,4 miliona dinara. A za toliko je oštećena Apoteka Pančevo.

“Optužnica je podneta Višem sudu u Pančevu 30. juna, trenutno je u postupku ispitivanja te još uvek nije potvrđena”, informisalo je Tužilaštvo.

U drugom predmetu, Tužilaštvo je pre devet meseci podiglo pred Višim sudom u Pančevu optužnicu protiv iste B. M. , te D.S. iz Beograd, i Lj. S. i M.A. iz Požarevca, ali je nju u januaru ove godine Viši sud vratio radi dopune istrage, pa je to u toku.

 
MarketingNajnovije vesti