• PANČEVO: Za ubistvo supruge dobio 30 godina zatvora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Viši sud u Pančevu objavio je prošlog utorka, 12. maja, presudu kojom je optuženog Petra Mošića (65) oglasio krivim za izvršenje krivičnog dela teškog ubistva jer je 12. jula prošle godine lišio života suprugu, sada pokojnu Desanku Mošić (60).

    Kako je  potvrđeno „Dnevniku” u pančevačkom Višem sudu, optuženog Petra Mošića sud je osudio na kaznu zatvora od 30 godina, s tim što se u izrečenu kaznu uračunava vreme provedeno u pritvoru.

    Napomenimo da presuda nije pravosnažna i da okrivljeni ima pravo na izjavljivanje žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

    Kako „Dnevnik” saznaje, Mošiću je produžen pritvor, koji može trajati do pravosnažnosti presude, odnosno do upućivanja optuženog u ustanovu za izdržavanje krivične sankcije.

    Podsetimo, Desanka Mošić ubijena je 12. jula oko podneva na stanici ATP „Pančevo” kada joj je prišao suprug Petar i nasmrt je izbo nožem. Kako su tada preneli mediji, njih dvoje su bili u brakorazvodnoj parnici, a ubistvo se dogodilo dok je nesrećna žena bila s unukom i pred brojnim svedocima.

    Po rečima očevidaca, Petar je, posle kraće svađe, potegao nož i s leđa nasrnuo na suprugu i tom prilikom joj naneo višestruke ubodne rane po telu. Ubodi su bili po vratu, glavi, stomaku, leđima, grudnom košu, kao i na oba plućna krila.

    Čim su videli šta se dešava, u pomoć su pritekli vozači i putnici koji su čekali autobus, savladali nasilnika i držali ga dok nije došla policija.

    Ekipe Hitne pomoći je nesrećnu ženu prevezla u bolnicu u Pančevu, ali je ona izdahnula na operacionom stolu.

    Koban 12. jul

    Inače, 12. jula, ali dve godine ranije, 2017. godine, dogodila se još jedna stravična tragedija sa sličnim ishodom. Tada je Marko Nikolić (43), ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, nožem usmrtio svoju suprugu Maju Đorđević (38). Predhodno je zadavio njihovog četvorogodišnjeg sina Mihaila, čije je beživotno telo doneo Maji i potom nasrnuo na nesrećnu ženu.

    Krvavi pir se dogodio naočigled brojnih prolaznika i zaposlenih u Centru. Nikolić je uhapšen, ali je 30. decembra 2017. izvršio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji.

    Kako su tada preneli mediji, pokojna Desanka je tragičnog dana napustila Sigurnu kuću u kojoj je bila smeštena zbog zlostavljanja, a njen muž je imao zabranu prilaska. On je nekako saznao da će ona nakon izlaska iz Sigurne kuće otići na autobusku stanicu i čekao je da se pojavi.

    Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo u decembru prošle optužnicu protiv Petra Mošića zbog opravdane sumnje da je izvršio krivično delo teškog ubistva.

    Kako je tada navedeno u optužnici, njemu se na teret stavlja da je 12.  jula 2019. godine oko 12 časova u Pančevu lišio života člana svoje porodice, svoju suprugu D. M. iz Pančeva (60), koju je prethodno od početka braka kontinuirano i sistematski zlostavljao, tako što je ispred glavnog ulaza zgrade Glavne autobuske stanice presreo oštećenu, koju je prethodno pratio, i zadao joj više uboda u telo i glavu, te je žena preminula istog dana u Opštoj bolnici u Pančevu, jer je iskrvarila.

    Viši sud u Pančevu objavio je prošlog utorka, 12. maja, presudu kojom je optuženog Petra Mošića (65) oglasio krivim za izvršenje krivičnog dela teškog ubistva jer je 12. jula prošle godine lišio života suprugu, sada pokojnu Desanku Mošić (60).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika