Justicia Foto: pixabay
Hronika

Počinje suđenje po tužbi Nenada Živkovića protiv Televizije Pančevo

Pančevo, Ned, 17/11/2019 - 07:44
Vladimir Đoković


Pred  Višim sudom u Beogradu u ponedejak bi trebalo da počne suđenje po tužbi novinara Nenada Živkovića protiv RTV Pančevo koju zastupaju direktori Vuk Radović i Tatjana Cuk, i Miroslava Milakova odgovornog urednika televizije Pančevo, a radi naknade štete.

Živković traži pravdu i istinu i bori se protiv objava TV Pančevo iz marta ove godine kada je u video prilozima Živković vređan i nazivan “Smradom, lokalnim kafanskim besposličarom, dangubom, lažovčinom koja prosipa gluposti, najobičnijim licemerom i interesdžijom, lažnim zagovornikom slobode medija, poltronom, zagovornikom nasilja, pripadnikom onih koji se trude da ubede narod u laž, lažnim novinarom, profesionalnim opozicionarom, učenikom špijuna, lažnim borcem za mir, opsesivnim materijalistom, vlasnikom lažnog portala”.

Ovakvi prilozi koji su objavljeni pošto se Živković obratio na javnom skupu “1 od 5 miliona” u Pančevu - prenošeni su i preko internet strane TV Pančevo.

Tužbom je Živković zatražio sasušanje optuženih i pregledanje, čitanje, preslušavanje objava TV Pančevo u sudnici.

Takođe je priložio i odluku regulatornog tela za elektronske medije – RATEL, iz marta meseca, kojom je RTV Pančevu zbog ovakvih objava izrečena mera upozorenja.

Kako je navedno u tužbi, optuženi su tekstovima prekrši više odredbi Kodeksa novinara Srbije o istinitosti izveštavanja, odgovornosti novinara, novinarskoj pažnji, poštovanju privatnosti…

RTV Pančevo i odgovorna lica tužena su, navodi se, po Zakonu koji navodi da pravo na naknadu štete ima lice koje trpi štetu zbog objavljivanja informacija koje su po zakonu zabranjenje.

Od suda se traži da osudi laži koje su RTV PAnčevo i Mića Milakov iznosili o Živkoviću, da obaveže tu teviziju i Milakova da mu isplate 700.000 dinara sa kamatom na ime pretrpljene nematerijalne štete, i da zabrani Milakovu objavljivanje navedenih ocena, kao i da se presudu bez komentarisanja objavi u medijima.
MarketingNajnovije vesti