Foto: Pikrepo
Hronika

Policijski sindikat Srbije: Povređena dva policajca prilikom intervencije u Beloj Crkvi

Izvor: 
RTV Pon, 19/07/2021 - 10:04
Prilikom intervencije u Beloj Crkvi, dvojica policajaca su povređena, jedan teže, a drugi lakše.

Policijski sindikat Srbije dužan je da obavesti javnost o ovakvim napadima, koji nažalost postaju sve češći, a policajci se suočavaju sa sve većim nasiljem uperenom protiv njih.

"Prijavljen je slučaj nasilja u jednoj kući, kada je S. A. obavestila Dežurnu službu da njen pastorak A. P. (1988) krši i lomi sve po kući. Policijska patrola je upućena, a A. P. je držeći bajonet pokušao da spreči policajce da ga privedu i blokirao im ulazna vrata. Tokom dalje intervencije jedan policajac je teže povređen, dok je drugi zadobio lakše povrede. Nakon toga je A.P. pobegao, a patrola je pozvala kolege u pomoć, te je on posle kraće potrage nađen kako se krije na jednom krovu. Uhapšen je i određen mu je pritvor", navodi se u saopštenju Policijskog sindikata.

"Našim kolegama želimo brz oporavak, a javnosti želimo da skrenemo pažnju koliko postaje sve opasniji posao policajaca i sve češće dolaze u situacije koje mogu biti rizične po život. Policajci su tu da štite imovinu i zdravlje građana, ali isto tako društvo treba više da učini kako policajci ne bi postajali žrtve ovakvih izgrednika. Pripadnici MUP Srbije rade jedan od najtežih i najodgovornijih poslova u državi, te zato celo društvo ovakve napade treba da osudi, kako bi policajci na terenu znali da imaju nedvosmislenu podršku građana" rekao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

 

 
MarketingNajnovije vesti