Hapšenje pljačkaša, Pančevo, Banatksi Karlovac Foto: MUP Srbije
Hronika

Posle potere policija uhapsila u Pančevu razbojnike koji su opljačkali menjačnicu u Banatskom Karlovcu (FOTO)

Pančevo, Sub, 19/01/2019 - 13:37
Vladimir ĐokovićDva lica iz Beograda, M.T. (rođen 1986) i D.A. (1976), uhapšena su sinoć u Pančeva posle izvršenog razbojništva u menjačnici u Banatskom Karlovcu.  Kako smo saznali u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu ova lica su uz pretnju pištoljem odneli iz menjačnice u Banatskom Karlovcu novac, a policija je odmah krenula u poteru.

Policajci su ih stigli na raskršću ulica Svetog Save i Svetozara Šemića gde su zaustavljeni, savladani i uhapšeni. Jedan od uhapšenih je uperio pištolj na policiju, ali ga nije upotrebio, rečeno nam je u tužilaštvu. Policija je u cilju zaustavljanja begunaca pucala u vazduh.

Tužilaštvo je ova lica osumnjičila za krivično delo razbojništva, kao i za krivična dela nedozvoljenog nošenja oružja i napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Određena im je mera zadržavanja do 48 sati. Tokom tog roka će biti privredeni i kod sudije za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu.

SAOPŠTENJE MUP SRBIJA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su D.A. (1976) i M.T. (1986), obojica iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela razbojništvo, napad na službeno lice u vršenju dužnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Oni su osumnjičeni da su juče oko 18.30 časova, maskirani, ušli u menjačnicu u Banatskom Karlovcu i uz pretnju pištoljem od radnika oduzeli 1.200 eura i oko 350.000 dinara, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Policijska patrola je na ulazu u Pančevo pokušala da zaustavi vozilo, marke "alfa romeo", u kojem su se nalazili osumnjičeni, ali se vozač oglušio o naredbu, a kada je potera okončana dvojica osumnjičenih izašla su iz zaustavljenog vozila i uperila pištolje u pravcu policijskih službenika.

Policajac je potom jednom od osumnjičenih, koji je repetirao pištolj, uspeo da izbije oružje iz ruke i savlada ga, dok je drugi osumnjičeni pokušao da pobegne, ali su ga u blizini sustigle i savladale druge policijske patrole.  

Pretresom osumnjičenih i vozila koje su koristili pronađena su dva pištolja, jedna bomba, pancir, dve radio stanice, bejzbol palica, municija različitog kalibra, kao i novac koji su protivpravno prisvojili iz menjačnice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom Višem tužilaštvu u Pančevu.

 

Hapšenje pljačkaša, Pančevo, Banatksi Karlovac
Foto. MUP Srbije
2.jpg

 

Hapšenje pljačkaša, Pančevo, Banatksi Karlovac
Foto: MUP Srbije
4.jpg

 

Hapšenje pljačkaša, Pančevo, Banatksi Karlovac
Foto: MUP Srbije
5.jpg

 
MarketingNajnovije vesti