Čekić sud Foto: pixabay
Hronika

POTVRĐENA PRESUDA SUDA U PANČEVU: 20 godina zatvora za ubistvo i još tri krivična dela

Pančevo, Pon, 08/10/2018 - 08:53
Vladimir Đoković


Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Pančevu kojom je Ivan  Novakov osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Apelacioni sud je odbio žalbu a potvrdio presudu Novakovu za krivična dela: ubistva, silovanja u pokušaju, teške krađe i lake telesne povrede.

 

-bOkrivljeni Ivan Novakov je oglašen krivim što je 5. oktobra 2017. godine, u Beloj Crkvi, u stanju u kome je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bila smanjena ali ne u bitnoj meri usled alkoholemije od 4,5 promila u organizmu: drugo lice lišio života tako što je došao do kuće oštećenog sada pok. J.M, gde je pokucao na ulazna vrata, te kada mu je oštećeni ista otvorio od njega zatražio cigaretu da bi nakon što mu je oštećeni kazao da nema cigaretu i da ga ne uznemirava istovremeno pokušao da zatvori ulazna vrata, gurnuo nogu između praga i vrata, glavom razbio staklo na ulaznim vratima i fizičkom snagom gurnuo ulazna vrata kako bi ušao u kuću, tom prilikom ugurao oštećenog u predsoblje gde je izvadio nož, a zatim oštećenom J.M. zadao više ubodnih udaraca od kojih je oštećeni zadobio teške i po život opasne povrede od čijih posledica je oštećeni ubrzo preminuo, navodi se u presudi.

Novakov je osuđen i zato što je u nastavku kako se navodi u saopštenju suda “pokušao da prinudi drugo lice na obljubu i sa njom izjednačen čin upotrebom sile i pretnjom da će neposredno napasti na život i telo tog lica, na naročito drzak način oduzeo tuđu pokretnu stvaru i drugog lako telesno povredio sredstvom podobnim da telo teško povredi, odnosno zdravlje teško naruši.”
MarketingNajnovije vesti