• Pritvor za dvojicu zbog više teških krađa po Južnom Banatu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Vršcu u toku je preduzimanje dokaznih radnji protiv osumnjičenih U.E. i D.V. iz Vršca, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela teška krađa iz čl. 204 stav 1 tačka 1 KZ i više krivičnih dela Neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila iz čl. 213 KZ.

    Dežurnoj službi PS Vršac je 16. jula prijavljeno da su obijene prostorije MZ Kuštilj i JP Pošta Srbije u Kuštilju. O navedenom događaju obavešten je dežurni zamenik javnog tužioca OJT Vršac, koji je vršenje uviđaja lica mesta poverio policijskim službenicima OKP PS Vršac.

    Prilikom uviđaja je  utvrđeno da je počinilac ili više njih, preskočio zid i ušao u dvorište i sa dvorišne strane uz pomoć fizičke sile i podesnim predmetom otvorio vrata od prostorija MZ Kuštilj i otuđio više pokretnih stvari pre svega računara, monitora, štampača, a zatim uz pomoć fizičke sile i podesnog predmeta otkinuo u donjem levom uglu rešetke na prozoru JP Pošta Srbije, te uz pomoć fizičke sile i podesnog predmeta otvorio prozor, ušao u prostorije pošte, odakle je takođe otuđio jedan računar, monitor, miša za računar i tastaturu.

    Istog dana je u četiri sata prijavljeno dežurnoj službi PS Vršac da je u toku provala prostorija Mesne zajednice Jablanka u Jablanci. Na lice mesta izašli su policijski službenici PI PS Vršac koji su utvrdili da je prijava tačna, te su zatekli dva lica ispred zgrade Mesne zajednice u putničkom vozilu marke Ford model Fiesta, osumnjičene U.E. i V.D, a na zadnjem sedištu navedenog automobila pronađene su otuđene stvari iz MZ Kuštilj i JP Pošte Srbija iz Kuštilja.

    Lica su odmah uhapšena i obavešten je dežurni zamenik javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu. Uviđaj lica mesta poveren je policijskim službenicima OKP PS Vršac.

    Pronađeni predmeti su oduzeti od osumnjičenih i vraćeni vlasniku.

    Po nalogu zamenika javnog tužioca OJT Vršac, osumnjičeni su saslušani u prisustvu branilaca u PS u Vršcu, te im je određeno zadržavanje do 48 sati na osnovu naredbe dežurnog zamenika javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu.

    – Operativnim radom, izvršenim uviđajem, saslušanjem osumnjičenih, pronalaskom predmeta krivičnog dela, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su osumnjičeni U.E. i V.D. iz Vršca izvršili krivična dela Teška krađa iz čl. 204 stav 1 tačka 1 KZ na štetu MZ Kuštilj i Pošte Kuštilj, tako što su 16. jula oko 2 sata putničkim vozilom marke Ford model Fiesta dovezli do zgrade koja se nalazi u naseljenom mestu Kuštilj, u kojoj se nalaze prostorije Mesne zajednice Kuštilj, Pošte Srbije i ambulante, uz pomoć fizičke sile i podesnim predmetom imbus ključem, obili prostorije MZ Kuštilj i Pošte u Kuštilju, te otuđili napred navedene predmete, koje su utovarili u vozilo i odatle se odvezli do naseljenog mesta Jablanke gde su, uz pomoć fizičke snage razbili staklo na prozoru prostorija Mesne zajednice Jablanka, otvorili prozor i ušli u prostorije a zatim su napustili prostorije i odustali od izvršenja krivičnog dela jer su primetili dolazak policijskih službenika, koji su ih zatekli u automobilu, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu.

    Daljim radom je utvrđeno da su osumnjičeni U.E. i V.D. prilikom izvršenja krivičnih dela koristili automobil koji su prethodno otuđili u Banatskom Novom Selu.

    Osumnjičeni su 12. jula u večernjim časovima u Vršcu, otuđili automobil marke ,,Peugeot“ vlasnika D.M. iz Vršca, njime se odvezli do Banatskog Novog Sela, gde su ga ostavili zbog kvara, te u Banatskom Novom Selu otuđili drugi automobil marke ,,Ford“ tip ,,Fiesta“ koji su koristili prilikom izvršenja dela u Kuštilju i Jablanci i u kojem su pronađeni otuđeni predmeti.

    Sutradan, 13.jula, policijski službenici PU Pančeva su u Banatskom Novom Selu pronašli automobil marke ,,Peugeot“ vlasnika D.M. iz Vršca i vratili ga vlasniku.

    Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni na saslušanje kod javnog tužioca. Prilikom saslušanja, osumnjičeni U.E. je priznao izvršenje dela.

    Nakon saslušanja, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je predložilo da se prema osumnjičenom U.E. i V.D. iz Vršca u pogledu kojih postoji osnovana sumnja da su izvršili  više krivičnih dela teška krađa iz čl. 204 stav 1 tačka 1 KZ i više krivičnih dela Neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila iz čl. 213 KZ u saizvršilaštvu, odredi pritvor iz razloga propisanih u čl. 211 stav 1 ZKP.

    Osnovni sud u Vršcu je usvojio predlog OJT Vršac i osumnjičenima je određen pritvor, a Osnovno javno tužilaštvo nastavlja dalji rad na predmetu u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti.

     

    Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Vršcu u toku je preduzimanje dokaznih radnji protiv osumnjičenih U.E. i D.V. iz Vršca, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela teška krađa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]