Apoteka Pančevo
Hronika

Prva optužnica za oštećenje Apoteke Pančevo od 13,2 miliona dinara u postupku ispitivanja

Izvor: 
013info Sre, 13/01/2021 - 12:40

Više javno tužilaštvo podiglo je novembra prošle godine optužnicu protiv četiri lica zbog zloupotreba službenog položaja kojim je gradska Apoteka Pančevo oštećena za 13,2 miliona dinara.

Optužnica je obuhvatila inkriminišuće radnje iz perioda od 2012. do 2015. godine.

Optužnicom se B. M. kao tadašnja direktorka Apoteke i D.S.  kao pomoćnik direktora za ekonomske poslove te gradske zdravstvene ustanove “prekoračenjem ovlašćenja i iskorišćavanjem svog službenog položaja pribavili sebi i drugim fizičkim i pravnim licima imovinsku korist u ukupnom iznosu od 13.234.417 dinara”, navelo je tužilaštvo u optužnici.

Za taj iznos oštećena je Apoteka Pančevo, a zbog ove rabote tužilaštvo je kao pomagače optužnicom obuhvatilo “oca okrivljenog D.S. – okrivljenog LJ. S. kao vlasnika i direktora privrednog društva DOO “Interpo” iz Požarevca, i okrivljenog M. A. kao direktora privrednog društva DOO “Ars tonus” iz Beograda.

Optužnica za zloupotrebe oko Apoteke Pančevo podneta je Višem sudu u Pančevu 30. novembra prošle godine, a trenutno je u postupku ispitivanja – još uvek nije potvrđena.

 

 
MarketingNajnovije vesti