• Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva: Zabrana rada ugostiteljskim objektima i tržnim centrima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Povodom najnovijih mera Vlade Republike Srbije tokom vanrednog stanja u Republici Srbiji, u Gradskoj upravi grada Pančeva je u subotu, 21. marta 2020. godine održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva. Komandat štaba gradonačelnik Saša Pavlov je nakon toga održao konferenciju za novinare.

    Na osnovu ODLUKE O PROGLAŠENjU VANREDNOG STANjA (“Sl. glasnik RS”, br. 29/2020), a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji grada Pančeva, Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva, dana 21. marta 2020. godine doneo je sledeću

    N A R E D B U:

    1. Zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Pančeva (restorani, kafići, barovi, noćni barovi, diskoteke i dr.) počev od 21.03.2020.godine od 15.00 časova za vreme trajanja vanrednog stanja.
    2. Zabranjuje se rad tržnih centara na teritoriji grada Pančeva počev od 21.03.2020.godine od 20.00 časova za vreme trajanja vanrednog stanja.

    Gradonačelnik je na održanoj konferenciji obavestio javnost da je prema jutrošnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pančeva epidemiološka slika na teritoriji grada Pančeva stabilna i da je situacija pod kontrolom.

    Zamolio je sve subjekte da se pridržavaju zabrane rada jer će poštovanje zabrane biti strogo kontrolisano od svih nadležnih organa lokalne samouprave, a takođe i od strane republičkih organa.

    Gradonačelnik je takođe obavestio da će, počevši od sutra ujutro, stariji od 65 godina u periodu od 04.00 – 07.00 časova moći da obavljaju kupovinu u prodavnicama koje će biti namenski otvorene za njih u tom periodu. Spisak svih prodavnica će biti objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva i u medijima i biće redovno ažuriran, kako budu pristizale informacije o prodavnicama koje će raditi u ovo vreme za najstarije sugrađane. U ovom trenutku to je 57 trgovinskih objekata koji će od sutra biti otvoreni od 04.00-07.00 časova. Najviše je objekata u zoni grada Pančeva, ali i dosta objekata u naseljenim mestima, tako da će svi uspeti da se snabdeju sa osnovnim sredstvima i namirnicama.

    – Molim starije sugrađane da ovu nabavku obavljamo krajnje disciplinovano, poštujući sva ograničenja međusobnog rastojanja, izolacije, izbegavanja kontakata, svi će doći na red, prodavnice će biti opremljene, moći ćete da kupujete sve što vam treba, ali nemojte praviti neracionalne rezerve. Mreža volontera nastavlja da radi i posle sutrašnjeg dana 24 časa su otvoreni telefoni kol centra. Od ponedeljka ćemo imati ponovo sastanke sa upravnicima zgrada i identifikovaćemo sve starije od 65 godina i moći ćete na dnevnom nivou da se snabdevate sa onim što vam je potrebno. Puno je objekata zainteresovanih da izađu u susret i otvore prodavnice u ovom periodu. Grad Pančevo vrši procenu koje su prodavnice dobro snabdevene i mogu da pruže adekvatno ovu uslugu, a one koje nemaju kapacitete za to, biće zamoljene da ni ne otvaraju prodavnice u ovom periodu.

    Gradonačelnik Pavlov je ponovio da je Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva otvorio tri (3) nove telefonske linije za pomoć najstarijim sugrađanima na koje se mogu javiti ukoliko im je potrebna pomoć u vidu nabavke namirnica i lekova. Telefoni su od utorka, 17. marta 2020. godine dostupni 24 sata dnevno. Nakon evidentiranja poziva, Gradski štab obaveštava organizaciju Crvenog krsta i volonteri Crvenog krsta idu u nabavku i kupovinu.

    Povodom najnovijih mera Vlade Republike Srbije tokom vanrednog stanja u Republici Srbiji, u Gradskoj upravi grada Pančeva je u subotu, 21. marta 2020. godine održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva. Komandat štaba gradonačelnik Saša Pavlov je nakon toga održao konferenciju za novinare.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]