Nataša Zečević
Hronika

Tužilaštvo u Beogradu odustalo od gonjenja nekadašnje direktorke Tehničke škole u Pančevu Nataše Zečević

Izvor: 
013info Pon, 21/06/2021 - 14:40Specijalizovano Više javno tužilaštvo u Beogradu odbilo je krivičnu prijavu protiv profesorke matematike i nekadašnje direktorke srednje škole "23. Maj" u Pančevu Nataše Zečević koju je podnela Budžetska inspekcija Grada Pančeva, saznaje 013info.rs.
 
Tako su pali u vodu navodi iz te prijave o postojanju sumnje da je Zečevićka nenamenski trošila budžetska sredstva.
 
Njoj je stavljano na teret da je naplaćivala honorar za izradu rasporeda časova, dok je Zečević navodi da je to praksa u svim školama te da Grad Pančevo deo sredstava opredeljuje za taj posao. 
 
U medjuvremenu, odlukom tadašnjeg ministra prosvete Mladena Šarčevića ona je smenjena sa mesta direktora te škole, što se tumačilo kao obračun sa opozicijom jer je smenjena direrktorka funkcioner Stranke slobode i pravde.. 
 
Prvi put Nataša Zečević birana je za direktorku 2014. godine, poverenje za drugi mandat dobila je 2018. godine. Njena smena izazvala je javno ogorčenje nastavnika te škole. 
 
Nataša Zečević je na čelu Odbora za obrazovanje Stranke slobode i pravde, bila je na čelu inicijativnog odbora te stranke za Pančevo, a od februara ove godine je predsednica gradskog odbora. 
 MarketingNajnovije vesti