Žuća Foto. privatna arhiva
Hronika

U Pančevu divljački prebijen pas

Izvor: 
013info Pet, 20/11/2020 - 15:26U četvrtak uveče u Jastrebačkoj ulici u Pančevu divljački je prebijen pas. Počinioca je policija pronašla, a kako nam je iz Osnovnog tužilaštva u Pančevu rečeno, protiv N. S. će od strane PU Pančevo biti podneta krivična prijava zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja u redovnom postupku.

Kako nam kažu komšije pas je isprebijan na spratu, pa je vučen niz stepenice i ubačen u kola. Pričaju da je sve to trajalo preko dvadeset minuta. Radi se o malom psu, teškom manje od 10 kilograma.

Pozvana je i policija.

Pančevačka policija je, kako nezvanično saznajemo, obavila uviđaj, pa privela počinioca i uspela da sazna gde je ovaj izbacio psa iz automobila.

Nakon toga su po mraku, po njivama i blatu, tražili psa i uspeli da ga nađu. Živog. Sa mnogo povreda i, kako su nam ispričali, izbezumljenog.

Psa su  odveli kod veterinara, naravili su i RTG snimak, ali na svu sreću – preloma nije bilo. Iako mu je skoro otkinuta nosna pečurka.

Boško Duduković, komšija koji živi prekoputa mesta na kome se ovo divljaštvo dogodilo,  je psa Žuću, kako kaže, beskrajno zavoleo. Kao i ostale komšije. I kućicu mu je napravio. A Žuća je gradski pas uredno čipovan. Hranili su ga i mazili svi, kako nam je Boško ispričao, osim tog jednog komšije kome je iz nekog razloga stalno smetao. Priča nam Boško i kako je jednom Žuća nestao na osam meseci, pa je nekako pronašao put i sačekao ga ispred firme gde kupuje materijal za posao. Tako se vratio kući.

- Sutra u 12 imamo kontrolu. On je noćas spavao sa mnom u krevetu, kaže Boško.

Ovaj događaj je na društvenim mrežama izazvao brojne reakcije. Na redu je pravosuđe. Da se divljaštvu stane na put.

 

 
MarketingNajnovije vesti