• U Višem sudu u Pančevu 5 predmeta starijih od 10 godina, ove godine sud rešio 4632 predmeta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U drugostepenoj građanskoj materiji pred Višim sudom u Pančevu je 46 predmeta starijih od pet godina a 5 predmeta starijih od 10 godina, navodi se u informaciji ovog suda za portal 013info.rs.

    “Radi se o drugostepenim premetima po žalbama stranaka gde su predmeti zaprimljeni u Viši sud od 4. jula do 27. novembra 2019. godine, pa se sam tim ne radi o postupcima koji dugo traju pred ovim sudom već o postupcima koji su se od datuma podnošenja inicijalnog akta vodili pred prvostepenim sudovima i drugostepenom Višem sudu u Beogradu, čiji su predmeti po odluci Vrhovnog kasacionog suda delegirani odnosno dati na rešavanje ovom sudu”, navodi Viši sud.

    U krivičnoj materiji u Višem sudu u Pančevu nema predmeta koji su stariji od 10 godina, navodi se u informaciji, i dodaje da postoje 2 predmeta stara preko 5 godina po datumu inicijalnog akta.

    “U Viši sud u Pančevu zaprimljeni su tokom avgusta i oktobra meseca tekuće godine, te se postupak pred Višim sudom odvija u zakonskim okvirima”, navodi sud.

    U građanskoj materiji gde Viši sud odlučuje prvostepeno nema predmeta starijih od 10 godina, saopštio je taj sud, a preko 5 godina traju parnični postupci u četiri predmeta.

    Kako se navodi u informaciji, ni u jednom od spomenutih predmeta tužilaštvo nije stranka u postupku.

    Ove godine do 25. oktobra u Višem sudu u Pančevu rešeno je ukupno 4632, od toga 555 predmeta koji su stari po inicijalnom aktu, navodi se u informaciji koju je dobio portal 013info.rs.

     

    U drugostepenoj građanskoj materiji pred Višim sudom u Pančevu je 46 predmeta starijih od pet godina a 5 predmeta starijih od 10 godina, navodi se u informaciji ovog suda za portal 013info.rs.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]