• UDRUŽENJA: Urbanizam nema projektnu dokumentaciju za izletište „Skela“ kod Jabuke. Tužilaštvo da pokrene krivični postupak

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sekretarijat za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Gradske uprave Pančeva nema projektnu dokumentaciju i tehničke uslove za izradu izletišta „Skela“ kod Jabuke. Takav odgovor dobila su Udruženja „Pančevo nije rupa“ i „Zeleni most“ na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja koji su podnela 4. septembra, a u kome su zatražili baš ta dokumenta.

    Tim povodom ova udruženja izdala su saopštenje koje prenosimo.

    Udruženje „Pančevo nije rupa“ i Udruženje „Zeleni most“ apeluju  da nije zakonito, bezbedno i pančevački da organi grada Pančevo učestvuju u divljoj gradnji tj. u gradnji bez projektne dokumentacije.

    A to se upravo desilo na izletištu „Skela“ kod  Jabuke za koje je u video snimku predsednik Mesne zajednice Jabuka nedvosmisleno izjavio da je i grad Pančevo učestvovao u izgradnji ovog izletišta.

    Apsolutno ima dovoljno  dokaza da Osnovno tužilaštvo u Pančevu pokrene krivični postupak protiv odgovornih lica u organima grada Pančeva  za kršenje člana 219a Krivičnog zakonika pre svega kao i za ostala krivično dela povodom ove izgradnje.

    Ovim postupkom odgovorne osobe su učinile to da je neko pod imenom  grad Pančevo učinio krivično delo i samim svakog našeg sugrađanina predstavlja kao kriminalca  zato što svi  građani Pančeva čine grad Pančevo, a ne pojedinci iz organa gradske vlasti koje krše zakone.Dok sa jedne strane učestvuju u divljoj gradnji i troše novac bez osnova sa druge strane „puštaju“ da im park prirode Ponjavica propada.

    Tražimo krivičnu odgovornost  pojedinaca koji su u ime našeg grada počinili krivično delo,da se o njihovom trošku sruši ilegalna gradnja kao i naplati sav novac koji je izdvojen iz budžeta grada Pančeva za ovu ilegalnu gradnju  i ako tužilaštvo i nadležne inspekcije ne reaguju mi ćemo krivične prijave i prijave nadležnim inspekcijama.

     

    Pozivamo sve građane Pančeva da nam se priključe u ovoj borbi  da izguramo ovu stvar do kraja i da konačno organi gradske vlasti  snose krivičnu odgovornost za svoja (ne)dela.

    Sekretarijat za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Gradske uprave Pančeva nema projektnu dokumentaciju i tehničke uslove za izradu izletišta „Skela“ kod Jabuke. Takav odgovor dobila su Udruženja „Pančevo nije rupa“ i „Zeleni most“ na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja koje su podnela 4. septembra, a u kome su zatražili baš ta dokumenta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika