• Ukinuta presuda Pančevcu Andriji Krloviću zbog pranja novca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu ukinulo je prvostepenu presudu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda izrečenu prošle godine Andriji Krloviću a predmet je vraćen na ponovno sudjenje. 

    Apelacioni sud prihvatio je žalbu Tužioca za organizovani kriminal kojom je ukazano da Viši sud nije presudom potpuno rešio predmet optužbe Krlovića. 

    Njemu su, navodi Apelacioni sud, stavljena na teret krivično delo pranje novca u produženom trajanju i krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnog dela, a „prvostepeni sud je propustio da odluči o krivičnom delu udruživanje radi vršenja krivičnog dela“.

    Ukidajući prvostepenu presudu Apelacioni sud je konstatovao da je njena izreka „nerazumljiva, protivrečna sama sebi, a u obrazloženju nisu dati dovoljni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja“, te da su „dati razlozi su potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni, zbog čega nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude“.

    Prvostepenom presudom koja je sada ukinuta Krloviću je zbog  izvršenja krivičnog dela pranje novca u produženom trajanju izrečena kaznu zatvora 4,5 godina, te mu je oduzeta imovina pribavljena izvršenjem krivičnog dela i to stan u Beogradu.

    U njoj se tvrdilo da je okrivljeni Krlović je prljav novac kriminalne grupe koju je 2008. godine oformio okrivljeni Darko Šarić sa više drugih lica, a koja se bavila izvršenjem krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, po dogovoru i uz znanje Šarića, zajedno sa okrivljenima Radovanom Štrpcem, Stevicom Kostićem, Nebojšom Jestrovićem, Predragom Milosavljevićem, Zoranom Ćopićem i Marinkom Vučetićem uvodio u legalne novčane tokove i prikrivao njegovo nezakonito poreklo. 

    U prvostepenoj, ukinutoj, presudi navodi se da je Krlović, kao osnivač i direktor preduzeća „Novi Tamiš“ d.o.o. sa sedištem u Pančevu, po nalogu Šarića, prljav novac uplatio kao povećanje svog osnivačkog kapitala u ovom privrednom društvu i taj novac odmah upotrebio za poslovanje privrednog društva pod kontrolom  Šarića – „Mitrosrem“ a.d. sa sedištem u Sremskoj Mitrovici. 

    Dodaje se da je po nalogu Šarića, u ime preduzeća „Municipium S“ d.o.o. kao kupca, direktoru preduzeća „AMC Zvezda“ iz Pančeva prljavim novcem gotovinski isplatio na ruke deo ugovorene cene za parcelu u vlasništvu tog preduzeća. 

     

    Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu ukinulo je prvostepenu presudu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda izrečenu prošle godine Andriji Krloviću a predmet je vraćen na ponovno sudjenje. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]