Zgrada suda u Pančevu
Hronika

Utajivač poreza P. Š. iz Pančeva pušten da se brani sa slobode

Izvor: 
013info Uto, 29/10/2019 - 13:47Posle današnje informacije da je zbog sumnje da je utajio porez veći od 14 miliona dinara poslovanjem u prometu automobilima uhapšen i zadržan Pančevac - iz Osnovnog javno tužilaštva dobili smo informaciju da je istraga pokrenuta i da će se to lice braniti sa slobode.
 
"U OJT Pančevo je priveden kao zadržano lice P.Š (1963.godište) iz Pančeva zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja izt čl. 225 st.3 Krivičnog zakonika", navodi se u odgovoru Osnovnog tužilaštva u Pančevu i dodaje da se on " tereti da je u vremenskom periodu od 01.01.do 31.10.2018. godine dao lažne podatke o zakonito stečenim prihodima jer je prilikom prodaje polovnih automobila netačno iskazao podatke u pogledu cene, posredničke provizije, te je neosnovano koristio PDV naknadu,što je sve uticalo na obračun i obavezu plaćanja PDV-a".
 
Za isto lice "nakon saslušanja pred dežurnim tužiocem u OJT Pančevo, doneta je naredba za sprovođenje istrage, a  osumnjičenom je zadržavanje ukinuto i pušten je da se brani sa slobode".
 
 
 
 
 MarketingNajnovije vesti