Noć Foto: pixabay
Hronika

Vatrogasci-spasioci juče gasili požare i spasavali od padavina, intervencije i u Pančevu i Padini

Izvor: 
013info Sre, 06/07/2022 - 08:58Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u popodnevnim i večernjim satima pomagali su svojim sugrađanima, ugroženim posledicama snažnog nevremena koje je pogodilo Srbiju, saopšteno je iz MUP Srbija.

 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele zemlje imali su 91 intervenciju, od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici.

Kako nezvanično saznajemo pančevački vatrogasci gasili su sinoć požar na polju pšenice u Padini. Požar je bio izazvan udarom groma

 

Svi požari su ugašeni, a povređenih lica nije bilo. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba.

 

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu  i Beogradu, navodi MUP Srbije u svom saopšenju.

Prema nezvaničnim saznanjima portala 013info, pančevački vatrogasci-spasioci imali su sinoć posla oko crpljenja vode i u Pančevu. Oni su ispumpavali vodu iz zgrada na Misi i u Vojlovici, a javljeno nam je da su pomogli da se iz vode izvuče jedno vozilo u Ulici Svetozara Miletića.

 

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

 

Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik  evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam.

 

Policijski službenici u svim delovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usled nevremena ostali u automobilima i autobusima.  Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.    

 

Vatrogasci spasioci u prestonici su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma.

 

 
MarketingNajnovije vesti