Tribina Bambi
Predavanje za roditelje u vrtiću "Bambi"

Kako zaštiti decu od trgovine ljudima

Pančevo, Uto, 01/03/2016 - 09:31
Ivana PredićPredškolska ustanova „Dečja radost“, u saradnji sa Timom za borbu protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Pančevo, organizovala je u ponedeljak, 29. februara, u vrtiću „Bambi“, tribinu za roditelje pod nazivom „Kako zaštiti decu od rizika trgovine ljudima“. Predavanju na kojem su učestvovali predstavnici Crvenog krsta i Policijske uprave Pančevo, prisustvovao je veliki broj roditelja iz deset vrtića. Kako su naveli organizatori, tema je namenjena roditeljima svih mališana, a posebno predškolcima.

Razgovor na ovu temu prvi put se organizuje u ustanovi „Dečja radost“, a kako kaže Vesna Čanković, vaspitačica i koordinatorka Tima za prevenciju nasilja koji funkcioniše u okviru ustanove, o trgovini ljudima će se tek govoriti.

„Smatramo da je ova tema vrlo važna i čini nam se da nije bliska roditeljima. Želimo još više da se aktiviramo tako što ćemo nakon još jedne tribine, koja će biti održana u vrtiću „Petar Pan“, edukovati vaspitače, a zatim u saradnji sa Crvenim krstom organizovatati radionice za decu“, rekla je Vesna Čanković.

Sava Veselinov, koordinator Tima za borbu protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Pančevo, približio je roditeljima i vaspitačima pojam trgovine ljudima, ali i ukazao na rizične situacije u kojima deca mogu da se nađu. Trgovina decom, prema podacima PU Pančevo, koje je predstavio Ljubomir Dimković, iz te uprave, na sreću nije tako česta. I pored toga, prema rečima učesnika skupa, deca jesu ranjiva ciljna grupa i zbog toga će predstavnci pomenutih institucija i ubuduće razgovarati na ovu temu, sa roditeljima, vaspitačima, ali i decom, kojoj će pojam trgovine ljudima biti predstavljen na zabavan način, kroz igru.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti