• Bogat program Kulturnog centra Pančeva u februaru, evo šta vas očekuje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tokom februara u Kulturnom centru Pančevo publika će imati prilku da pogleda filmove, pozorišne predstave, izložbe, a planiran je i koncert povodom Dana zaljubljenih. Ni ovog meseca neće izpstati program za najmlađe.

    U dvorani Kulturnog centra Pančeva 7. i 8. februara od 18.30 sati održavaju se Dani slovenačkog filma, tokom kojih će biti prikazano 5 filmova. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

    Publika će imati priliku da pogleda filmove “Ta prokleta očeva kamera“, “Otava“, “Čovek koji je preleteo stoleće“, “Čestice pepela“ i “Nekada su bili ljudi“.

    Prema rečima organizatora, inicijativa da se slovenački film prikaže u Srbiji, proizišla je iz potrebe za upoznavanjem savremene slovenačke filmske produkcije i komparacijom sa aktuelnom srpskom filmskom scenom. Namera organizatora je da svake godine predstave autore i njihova ostvarenja i preko kontakta sa publikom i okruglih stolova, uspostave most za unapređenje saradnje i razumevanja između slovenačkih i srpskih stvaralaca i ljubitelja filma.

    Pozorišna predstava “Kod Šejtana ili jedna dobra žena” u režiji Stevana Bodrože, na programu je 11. februara u 19.30 sati na Majoj sceni Kulturnog centra Pančeva. Uloge tumače Jasmina Večanski, Mihaela Stamenković, Ivana Nedeljković, Mihailo Laptošević, Igor Borojević, Mladen Vuković i Milan Aleksić.

    Ovo je priča o samooslobađanju jedne žene koje je došlo prekasno u njenom životu da bi uspelo. Ovo je pripovest o prostoru i vremenu koji su samo naizgled sadašnji i savremeni, ali koji ispod maske pseudomodernosti i dalje kriju duboko tradicionalne, ritualne, mizogine uloge koje su u životu dodeljene ženama.Ovo je drama jedne žene koja više ne može da izdrži besmisao i nedostatak ljubavi u kojima je njena svakodnevica ogrezla. Ovo je komad posvećen svim ženama koje su imale darove, snove i nadanja i nikada im se ni iz daleka nisu približile zato što im niko nije pružio podršku i ohrabrio ih da iskorače u nepoznato.

    Koncert “Za ljubav” Daliea Grmuše Maršon – klavir i Nevidljivi orkestar, biće održan povodom Dana zaljubljenih, 14. Februara u 19 sati u Dvorani. Dalida stvara muziku koristeći harmoniju na način koji daje karakter i emocije široj vibraciji. Muzika ambijenta i Dalidin lucidni duh čine njen jedinstveni kreativni potpis. Kompozicije treba da budu program muzičkih slika koje oslikava duša umetnika, a muzika je tu da raširi ruke publici. Ulaz na koncert je besplatan.

    U okviru galerijskog programa Kulturnog centra od 17. februara do 4. marta možete pogledati 16. Izložbu Likovnog salona 30 x 30 Kulturnog centra Zrenjanina pod nazivom “USPELA – NEUSPELA CIVILIZACIJA”. Otvaranje je 17. februara, u 18.00 u Foajeu Kulturnog centra Pančeva.

    U okviru dečjeg programa KCP-a, 22. i 23. februara na repertoaru je “Ja sam Akiko”, predstava Dečja scena Pođi tuda… KCP-a u saradnji sa FEP Bačka Palanka. Režiju potpisuje Milja Mazarek, a ulogu Akiko tumači Sofija Mijatović.

    Predstava Ja sam Akiko, nastala po motivima istoimenog romana Stefana Tićmija, u režiji Milje Mazarak sa Sofijom Mijatović u glavnoj ulozi, a u koprodukciji Dečje scene Pođi tuda… Kulturnog centra Pančeva i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, suočava nas s fenomenom usamljenosti kod dece i odrastanjem u porodici sa samo jednim roditeljem – kao kompleksnom, ozbiljnom i važnom temom za koju smatramo da nije dovoljno zastupljena, kako u književnosti, tako ni u pozorištu za decu.

    Književni kafe Kulturnog centra Pančeva zakazan je za 22. februar u 19 sati u Foajeu KCP-a, i predstaviće roman „Uzvišenost“ Darka Tuševljakovića. U programu učestvuju Jasmina Topić i autor.

    U Beogradu sutrašnjice, naizgled po svemu nalik sadašnjem, junakinja romana živi bez oca, prokazanog pisca koji je prerano otišao, i s majkom koja postaje senilna starica. Nema iskrene prijatelje, stalnu vezu i dobar posao, a u sebi još nosi bolne ožiljke iz prošlosti.

     

    Tokom februara u Kulturnom centru Pančevo publika će imati prilku da pogleda filmove, pozorišne predstave, izložbe, a planiran je i koncert povodom Dana zaljubljenih. Ni ovog meseca neće izpstati program za najmlađe.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura