• „Brigand”, „Sharks, Snakes & Planes” i „Seljačka buna” u „Apolu”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu, 24. januara, dvorana „Apolo” je ugostila sastave „Brigand”, „Sharks, Snakes & Planes” i „Seljačku bunu”.

    Veče dobrih vibracija imali su priliku da otvore „Sharks, Snakes & Planes” uz specijalnu gošću za bas gitarom – Maju Cvetković („E-Play”).

    Zvuk grunge rock-a ispunio je prostor i privukao publiku. Svirka je bila energična u kontinuitetu i izazvala ekvivalentnu reakciju posetilaca

    Ovakav početak večeri je bio prilično obećavajući.

    Mesto su ustupili beogradsko-pančevačkom bendu „Brigand”. Snažnim instrumentalom i melanholičnim vokalom Velibora Nikolića (ex-„Jewy Sabatay”) premestili su ovaj događaj u neku drugu dimenziju. Ceo nastup benda obeležilo je preplitanje melanholije i jakih, sirovih emocija koje se vidno prenosilo na publiku.

    Nakon „Briganda” usledilo je nešto žanrovski totalno drugačije. „Seljačka buna” je ovaj put svirala u okrnjenom sastavu jer se Brada, kako kažu, “okliznuo na seosko blato i slomio nogu”.

    Iako bez vokala (a i luka na mikrofonu), „Buna” je uspela da napravi sjajnu atmosferu i u roku od par tonova razmrda ljude iz prethodno pomenute melanholije. Svojim nastupom uspeli su da ubede publiku da selo ipak jeste bolje od grada, kajmak od McDonald’s-a, kao i da je hevi metal, u stvari, prava seljačka muzika.

    „Seljačka buna” je ovo veče dobre svirke zatvorila energično, pesmom „Buna je počela”, koja se može okarakterisati kao svojevrsna himna benda.
    Publika je „Apolo” napustila vidno zadovoljna, tako da ovu svirku možemo smatrati još jednim veoma uspešno organizovanim događajem.

    Sugar Pill

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]