• Crteži Tamare Žderić u Galeriji Centra za kulturu Kovin

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U utorak, 11. oktobra, u 19h u Galeriji Centra za kulturu Kovin biće otvorena izložba umetnice Tamare Žderić pod nazivom Crteži.

    Tamara je rođena 1990. godine u Beogradu. Master studije slikarstva završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2015, u klasi redovnog profesora Gordana Nikolića. Trenutno je na doktorskim umetničkim studijama na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek Slikarstvo. Više puta je nagrađivana za svoj rad: II nagrada iz fonda za crtež „Vladimir Veličković”, 2015, Nagrada XVII Bijenala studentskog crteža Srbije, 2013…

    Umetnica o izložbi kaže:

    – Svet žuri, rastače se, promiče, izmiče, pada, uzdiže se, juri nezaustavljivo. Ne stižemo da sve informacije pohranimo u sebe, ne uspevamo da za vreme ovog našeg kratkog života dotaknemo, dodirnemo, pojmimo, obuhvatimo, raščlanimo silnu količinu pojava i pojmova koji nas okružuju. U savremenom svetu, punom straha, pre svega onog skrivenog, iskonskog, ne dozvoljavamo sebi da se bavimo sitnicama koje nas okružuju, njihovim postojanjem i njihovim kretanjima. Često nismo svesni života koji se krije u jednom drvetu, grumenu zemlje, deliću tkanine, razmazu boje. A taj svet je fantastičan, neopisiv, neponovljiv i mora da se doživi svakim delićem našeg osećajnog bića. U svojim radovima tragam za takvim, dinamičnim, eruptivnim kretanjima, ali i onim treperavim, nežnim, krhkim, jedva opaženim. Ne ograničavam se na jedno likovno sredstvo, tu su i tuš i pero, uljane boje, akvarel. Tuš i pero najviše koristim, instiktivan odabir. Otkrivanje novih svetova sadržanih u raznim pojavama i predmetima oko mene, dovelo me je do toga da sopstveno postojanje, ali i postojanje sveta kome pripadam, shvatim kao uzbudljivu igru koja se odvija bez kraja i konca.

    U utorak, 11. oktobra, u 19h u Galeriji Centra za kulturu Kovin biće otvorena izložba umetnice Tamare Žderić pod nazivom Crteži.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]