Enkel poster
Kultura

Dan domaćeg filma i u Pančevu

Pančevo, Pon, 26/11/2018 - 12:13
Aleksandar Stojković


U organizaciji Filmskog Centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak 29. novembra, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u trinaest gradova Srbije. U Kulturnom centru Pančeva biće prikazan film Aleksandra Reljića “Enkel” (“Unuk”) u produkciji Radio-televizije Vojvodina. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa  Aleksandrom Reljićem, rediteljem filma.

Dokumentarni film “Enkel” prati priču Rajnera Hesa, unuka ozloglašenog komandanta Aušvica Rudolfa Hesa, i Eve Mozes Kor. Preživela logorašica Eva Mozes Kor, koja je preživela nacističke smrtonosne eksperimente doktora Jozefa Mengelea, 2014. godine simbolično usvaja unuka komandanta Aušvica - Rajnera Hesa. Njih dvoje su u Aušvicu potpisali zavet o zajedničkom nastupu u borbi protiv rasizma, antisemitizma i ksenofobije u današnjem svetu. Film je nagrađen na Al Jazeera Balkans Documentary Film Festivalu u Sarajevu.

Osim u Pančevu, Dan Domaćeg Filma održaće se i u Novom Sadu, Subotici, Vrnjačkoj Banji, Gornjem Milanovcu, Leskovcu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Ivanjici, Čačku, Šapcu i Negotinu.
MarketingNajnovije vesti