• Dodeljene nagrade za najbolju karikaturu i aforizam

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvo veče 5. Festivala humora i satire, koje je održano u petak, 30. oktobra, u prostorijama Doma kulture Kačarevo, obeležila je radionica crtanja Nikole Dragaša i Borisa Stanića, nakon čega su dodeljene nagrade za najbolju karikaturu i najbolji aforizam.

     

    Žiri u sastavu Nikola Dragaš, Boris Stanić i Marijan Muškinja doneli su odluku da je prvo mesto za najbolju karikaturu osvojila Aleksandra Radić, drugo Milana Stoiljković i treće Nikoleta Tomović.

    Najbolji aforizam birali su Mića Nikolić i Zoran T. Popović, a nagrade su dobili Luka Glogovac i Nikola Stojanovski.

     

     

    Nakon programa, održano je veče dečijih aforizama koje su priredili Bojan Ljubenović, Dejan Milojević i Zoran T. Popović. Ovom prilikom Bojan Ljubenović predstavio je svoje dve nove knjige – Knjiga za zaljubljene dečake i Knjiga za zaljubljene devojčice.

     

     

    Drugog dana festivala, u subotu, 31. oktobra u 19:30h biće predstavljen dramski komad „Pisma iz Srbije“ Bojana Ljubenovića u izvođenju Jovana Popovića. Nakon programa sledi izložba karikatura Dušana Gađanskog „Veselo pero“. U programu će učestvovati Aleksandar Čotrić, Slobodan Simić, Miodrag Stošić i Zoran T. Popović. 

    M.M. Veličković

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]