U okviru izložbe likovno-ekoloških radova

Dodeljene plakete učesnicima manifestacije „Dan Dunava”

Pančevo, Pon, 27/06/2016 - 18:12
Mirjana Marić


PANČEVO, 27. jun – U okviru izložbe likovno-ekoloških radova koji su nastali tokom prvog dela manifestacije „Dan Dunava”, u ponedeljak 27. juna u holu Gradske uprave Grada Pančeva dodeljene su plakete za doprinos u realizaciji ove manifestacije. 

Prisutnima se obratila članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai i zahvalila se svima koji su učestvovali u „Danu Dunava“ i u čišćenju reke Tamiš.

„Manifestaciju „Dan Dunava“ upotpunila je likovno-ekološka radionica, i danas možemo da vidimo te predivne radove koji su nastali toga dana”, rekla je Katarina Banjai. 

izlozba-dan_dunava_2.jpg

 

Svoju poruku o značaju očuvanja reka, kroz likovno stvaralaštvo, pokazalo je više od osamdeset učesnika. U radionici, koju je organizovao ULU „Svetionik”, učestvovala su deca iz Predškolske ustanove „Dečja radost”, polaznici likovnih sekcija, članovi likovnih i drugih nevladinih i građanskih udruženja, slikari, penzioneri. Izloženi su, takođe, radovi Udruženja „Prepoznaj u sebi”, dečijeg ateljea „Mali genije”, članovi likovne sekcije Kluba za stara i odrasla lica Gerontološkog centra Pančevo, Udruženje obolelih od multipleks skleroze i Udruženje „Na pola puta”.

„Oni su kroz likovno umeće pokazali koliko je značajno da se čuva reka, naš Tamiš, i ja im se još jednom zahvaljujem, i njima i svim učesnicima manifestacije”, rekla je članica Gradskog veća.

izlozba-dan_dunava_3.jpg

 

Katarina Banjai i koordinator manifestacije Milorad Timčenko učesnicima su dodelili plakete za doprinos u realizaciji manifestacije „Dana Dunava”, čiji je pokrovitelj Grad Pančevo, koji u njenom obeležavanju učestvuje deseti put – ovog puta pod sloganom „Aktivni za reke”.
MarketingNajnovije vesti