• DOLOVO: Izložba o Peščari u Domu kulture

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Novoformirana Galerija „Vasica”, koja je nastala adapatacijom prostora u dolovačkom Domu kulture, danas je i zvanično puštena u funkciju tako što je u njoj otvorena izložba „Pesak, vetar, čovek”.

    – Reč je o projektu koji su priredile zaposlene u Zavodu za zaštitu spomenika Pančevo – Jasmina Vujović, Slobodanka Perović, Marina Miljuš, Jasna Jovanov i Grozdana Milenkov, a  prevashodno je posvećena Deliblatskoj peščari – od istorijata ove oblasti i prvih premera u 18. veku, preko priča o grofu Mersiju, Eugenu Savojskom i Banatskoj vojnoj granici, do raznih zanimljivosti poput onih o bunarima ili umetničkim kolonijama.

    Izložbi su zbog epidemiloških mera, pored autora, prisustvovali samo još domaćini, a svi koji budu želeli da je posete, treba da se prijave u Domu kulture. 

     

    Novoformirana Galerija Vasica, koja je nastala adapatacijom prostora u dolovačkom Domu kulture, danas je i zvanično puštena u funkciju tako što je u njoj otvorena izložba Pesak, vetar, čovek

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]