Na Festivalu podvodnog filma

Dvostruki uspeh Pančevaca

Izvor: 
Svet ronjenja Uto, 22/12/2015 - 11:34Filmski prvenac naše sugrađanke Ivane Orlović Kranjc  „Prodavac školjki“ je pobrao opšte simpatije publike i žirija, pa je sasvim zasluženo proglašen najboljim domaćim filmom na ovogodišnjem Festivalu podvodnog filma .Zapažen je bio i film „Escape“, Janeza Kranjca,  kome je žiri dodelio specijalnu nagradu Festivala.

Tradicionalni Festival podvodnog filma u Beogradu je po 19. put okupio zaljubljenike u podvodni svet. Među njima su bili i članovi kluba S.D.T. Svet Ronjenja. Ove godine iz pančevačke video radionice izašla su čak tri filma. Ivana Orlović Kranjc je nastupila sa filmom „Prodavac školjki“, Vladimir Mladenović sa „Under the Ice“ i Janez Kranjc sa kratkim filmom „ESCAPE“.

U toku Festivala, u beogradskoj Kinoteci je bila postavljena i izložba podvodnih fotografija „Led ledeni“. Čvrst, nemilosrdan i nezaustavljiv led je za tandem podvodnih fotografa Ivanu Orlović Kranjc i Janeza Kranjca predstavljao inspiraciju. Zahvaljujući njemu, zabeleženi su ovi jedinstveni trenuci kada jezera postanu zarobljenici ledenog pokrivača. Snimci su napravljeni prošle zime u januaru i februaru. Takođe je zanimljivo da je fotografisano na dve lokacije: Weissensee, Austrija i Ada Ciganlija, Srbija.

 
MarketingNajnovije vesti