• Festival muzike za decu „Raspevano proleće”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    37. Festival muzike za decu „Raspevano proleće” održan je u ponedeljak, 28. marta, u Kulturnom centru Pančevo, a u organizaciji Muzičkog centra Pančevo.

    Na ovogodišnjem festivalu učestvovali su Festivalski orkestar Muzičkog centra Pančevo i hor Zvončići Muzičkog centra Pančevo, koji ove godine slavi 30 godina postojanja. Specijalni gost bio je Baletski klub „Balerine” kojeg su za ovu priliku pripremale Vladislava Vojvodić Pipi i Nataša Vojvodić Jelača.

    Umetnički direktor, osnivač i ujedno dirigent festivala Boris Matijević izrazio je veliko zadovoljstvo što festival ima tako dugu tradiciju i podsetio da je upravo u Kulturnom centru, održan prvi Festival „Raspevano proleće” pre 37 godina.

    „Na prvom festivalu učestovali su predstavnici svih pionirskih odreda pančevačkih osnovnih škola. Bilo je izvedeno 33 kompozicije i učestovao je veliki broj poznatih ličnosti. Međutim, kada je nestao Dom pionira, „Raspevano proleće” je prešlo u Muzičku školu, zajedno sa mnom”, rekao je Boris Matijević i dodao:

    „Pre 15 godina sam osnovao Muzički centar Pančevo i nastavio sa „Raspevanim prolećem”. U to vreme napravili smo još jedan sestrinski festival, „Raspevano proleće Srbije” koje u desetak gradova već 15 godina izvodi ovaj isti program, nakon čega se pravi republičko finale. Kada se budu preslušale kompozicije koje su izvedene u svim gradovima, tek onda će se utvrditi koje je najbolje izvođenje pojedine kompozicije.“

    Svi učesnici su dobili diplome za učešće na 37. Festivalu muzike za decu „Raspevano proleće”, a nakon dva meseca, kada se završe nastupi u svih deset gradova, znaće se da li će neko od solista iz Pančeva nastupiti na Republičkom takmičenju.

    37. Festival muzike za decu „Raspevano proleće” održan je u ponedeljak, 28. marta u Kulturnom centru Pančevo, a u organizaciji Muzičkog centra Pančevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura