• Film Ognjena Glavonića u takmičarskoj kategoriji na Filmskom festivalu u Berlinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na 66. Filmskom festivalu u Berlinu, biće prikazano čak pet srpskih filmova, od kojih će se debitantski igrani film “Vlažnost” Nikole Ljuce i dugometražni dokumentarni “Dubina dva”, pančevca Ognjena Glavonića takmičiti u programu Forum.

    Na ideju za eksperimentalno-dokumentarni film “Dubina dva” Ognjen Glavonić, kako prenosi portal Seecult,  je došao tokom rada na svom prvom dugometražnom igranom filmu “Teret” (koji još nije završen) o vozaču hladnjače koji je 1999. godine prevozio leševe sa Kosova u Batajnicu (predgrađe Beograda).

    On je rekao da je snimajući mesta gde su se zločini desili, kao i svedočenja ljudi, shvatio da to može da se spoji u nešto što nije rekonstrukcija, nego je informacija, ali i obraćanje gledaočevoj mašti i emocijama.

    Glavonićev film je i svojevrsni dokumentarni triler o masovnoj grobnici, a kako je istakao direktor FCS-a, uzet je za Berlinale još u fazi grube montaže, što govori o njegovom kvalitetu. Glavonić je primetio da se montaža odužila i dodao da bi ga teško završio da nije izabran za Forum. Više informacija o festivalu i ostalim filmovima možete videti na sledećem linku.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]