Pancevo Film Festival
Kultura

Film Ognjena Glavonića u takmičarskoj kategoriji na Filmskom festivalu u Berlinu

Pančevo, Čet, 21/01/2016 - 15:14
Mirjana Marić


Na 66. Filmskom festivalu u Berlinu, biće prikazano čak pet srpskih filmova, od kojih će se debitantski igrani film “Vlažnost” Nikole Ljuce i dugometražni dokumentarni “Dubina dva”, pančevca Ognjena Glavonića takmičiti u programu Forum.

Na ideju za eksperimentalno-dokumentarni film “Dubina dva” Ognjen Glavonić, kako prenosi portal Seecult,  je došao tokom rada na svom prvom dugometražnom igranom filmu “Teret” (koji još nije završen) o vozaču hladnjače koji je 1999. godine prevozio leševe sa Kosova u Batajnicu (predgrađe Beograda).

On je rekao da je snimajući mesta gde su se zločini desili, kao i svedočenja ljudi, shvatio da to može da se spoji u nešto što nije rekonstrukcija, nego je informacija, ali i obraćanje gledaočevoj mašti i emocijama.

Glavonićev film je i svojevrsni dokumentarni triler o masovnoj grobnici, a kako je istakao direktor FCS-a, uzet je za Berlinale još u fazi grube montaže, što govori o njegovom kvalitetu. Glavonić je primetio da se montaža odužila i dodao da bi ga teško završio da nije izabran za Forum. Više informacija o festivalu i ostalim filmovima možete videti na sledećem linku.
MarketingNajnovije vesti