• FOTO Mali pančevački karikaturisti uspešni na likovnom konkursu “ArtFRIKA“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Polaznici likovne sekcije “Čarobni svet crtanja” iz Pančeva, ostvarili su zapažen uspeh na likovnom konkursu “ArtFRIKA” u organizaciji “Muzeja afričke umetnosti” u Beogradu.
     
    Strahinja Dragaš (7) nagrađen je, u kategoriji mlađih razreda, a radovi Lene Vranjković (7), Adama Varge (14) i Sergeja Radevića (10), uvršteni su na virtuelnu izložbu, koju možete pogledati na www.mau.rs do 30. novembra ove godine…
     
    Na konkurs je stiglo oko 160 radova dece uzrasta osnovnih i srednjih škola, iz Srbije i regiona. Žiri je bio sastavljen od kustosa Muzeja afričke umetnosti, a rad Strahinje Dragaša (7) koji je nagrađen dobio je najviše glasova u kategoriji mlađih razreda.
     
    “Na časovima često crtamo za likovne konkurse, gde deca daju sve od sebe, istražujući neke nove teme i oblasti kao što je u ovom slučaju bila Afrika. Poslali smo oko tridesetak radova, bilo je baš sjajnih rešenja pogotovo kod starijih polaznika sekcije, ali očito je bila jaka konkurencija, ali zato su mlađi briljirali i svoj grad Pančevo i pančevce učinili ponosnim…”, kaže za portal 013info Nikola Dragaš, mentor likovne sekcije “Čarobni svet crtanja”
     
    Likovna sekcija “Čarobni svet crtanja” je deo Logopedsko edukativnog centra “Korak po korak 2”, i na njoj deca uz stručno vođenje mentora Nikole Dragaša, pančevačkog karikaturiste i ilustratora, stiču znanja i veštine, iz karikature, stripa i ilustracije…
     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Polaznici likovne sekcije Čarobni svet crtanja iz Pančeva, ostvarili su zapažen uspeh na likovnom konkursu ArtFRIKA u organizaciji Muzeja afričke umetnosti u Beogradu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura