• Grad Pančevo na 10. Sajmu etno hrane i pića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grad Pančevo predstaviće se na ovogodišnjem 10. Sajmu etno hrane i pića koji će se održati na Beogradskom sajmu u periodu od 25. do 28. novembra 2015. godine.

    Sajam etno hrane i pića je specijalizovana manifestacija na kojoj se predstavljaju proizvođači specifičnih proizvoda, pripremanih na tradicionalan način i po tradicionalnim recepturama, od pretežno organski gajenih sirovina i u ograničenim količinama. Pokrovitelji ove manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Grad Beograd, a suorganizatori su Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda u saradnji sa regionalnim komorama, zadružnim savezima i lokalnim samoupravama.

    Grad Pančevo uzima učešće na grupnom štandu, gde će se predstaviti mali proizvođači hrane i pića sa teritorije grada Pančeva – udruženja, poljoprivredna gazdinstva i privredni subjekti koji proizvode hranu i piće na tradicionalan način.

    Gosti na štandu Grada Pančeva će biti ZR Jovovača – proizvodnja rakije, Poljoprivredno gazdinstvo Ristić – proizvodi od crne ribizle, Poljoprivredno gazdinstvo Ćojbašić – proizvodnja vina i rakije, Poljoprivredno gazdinstvo Fišćag – proizvodi od rena i sezonskog povrća, Lajoš Šmit – vino od kupina i malina, Poljoprivredno gazdinstvo Stivčević – proizvodi od aronije, Udruženje vinogradrara i vinara „Sv.Trifun“ Dolovo, Udruženje žena „Dolovke“ – tradicionalna priprema štrudle i promocija „Štrudlijade“, Udruženje vinara, vinogradrara i voćara „Grozd“, Udruženje žena „Novoseljanke“ („Boboacele“) – tradicionalna priprema hleba i promocija manifestacije „Banatski hleb“, Udruženje žena „Omoljčanke“ – stari zanati, tradicionalna hrana i seoski turizam, Udruženje žena „Sose“ Banatski Brestovac – tradicionalni proizvodi od paprike i promocija manifestacije „Paprikijada“, Drušvo pčelara – podružnica Pančevo – prozvodi od meda, Udruženje žena „Glogonjke“ – očuvanje tradicije Rumuna i Makedonaca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura