• Gradonačelnik primio najstariji hor u Srba

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradonačelniki Pančeva, Saša Pavlov, organizovao je u utorak, 8. marta 2016. godine, u Gradskoj upravi,  prijem za hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, povodom velikog uspeha na XV Međunarodnom festivalu pravoslavnih horova „Kaložska Blagovest”, koje je održano od 23. do 28. februara 2016. godine u beloruskom gradu Grodno. Članove hora dočekali su gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov i član Gradskog veća zadužen za kulturu Milenko Pavlov.

    „Veliki je uspeh Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva što je i otišao, kao jedini srpski hor, u Belorusiju, ali, isto tako, i što se vratio sa nagradom. Tek kada smo se vratili, shvatili smo koliko je to veliki uspeh i zahvalni smo Gradskoj upravi, koja nam je novčano pomogla i pokrila nam troškove prevoza, koji su uvek veliki i nedostatak sredstava je često razlog zašto ne možemo da odemo na mnoge festivale i takmičenja. Takođe sam vrlo zadovoljna i srećna što smo prvi put do sada primljeni u Gradsku upravu, iako nije prvi put da dobijemo prvu nagradu, da pomenem pre dve godine Gran pri u Nišu, koji je međunarodni veliki festival. Time što nam je Uprava pomagala, pokazala je da je prepoznala naš značaj, ali smo počastvovani što smo primljeni u Gradsku upravu ovim povodom. To je veliki podstrek za nas i mislim da će nas na isti način podržati nadalje, a na nama je onaj najteži deo posla, a to je da dokažemo da mi to zaslužujemo“ – izjavila je ovom prilikom dirigentkinja PSCPD, mr Vera Carina.

    Gradonačelnik Saša Pavlov čestitao je horu na izuzetnom uspehu i članicama hora poželeo srećan Osmi mart. Ovom prilikom, hor je prisutnima otpevao i tri kompozicije.

     

     

    Gradonačelnik je izjavio i da je grad Pančevo pružio finansijsku pomoć horu kako bi otišao na ovo takmičenje, jer je samo učešće na tom festivalu veliki uspeh, u tako jakoj konkurenciji, a kamoli osvojiti prvu nagradu, i istakao je da je siguran da će Grad Pančevo uvek pomagati hor koliko je u mogućnosti.

    Gradonačelniki Pančeva, Saša Pavlov, organizovao je u utorak, 8. marta 2016. godine, u Gradskoj upravi,  prijem za hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, povodom velikog uspeha na XV Međunarodnom festivalu pravoslavnih horova „Kaložska Blagovest”, koje je održano od 23. do 28. februara 2016. godine u beloruskom gradu Grodno. Članove hora dočekali su gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov i član Gradskog veća zadužen za kulturu Milenko Pavlov.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]