• „Hot Club of Belgrade“ večeras u letnjoj bašti Doma omladine Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevačko kluturno leto počinje u petak 14. jula koncertom jazz sastava „Hot Club of Belgrade“. Koncert će se održati u letnjoj bašti Doma omladine Pančevo, a počeće u 21 sat.

    Hot Club of Belgrade gaji Manoushe Jazz koji je početkom prošlog veka nastao na fuziji muzike roma zapadne Evrope i američkog džeza. Ovaj muzički stil se prvi put pojavio na teritoriji Francuske i Belgije, a njegovi rodonačelnici su čuveni gitarista Đango Rejnard i violinista Stefani Grapeli. Kao jedan od najvažnijih predstavnika ovog muzičkog pravca u regionu, Hot Club of Belgrade bazira svoj repertoar kako na standardima džez, sving i džipsi muzike, tako i na autorskim kompozicijama. Hot Club of Belgrade je u poslednjih nekoliko godina veoma aktivan na našoj koncertnoj i klupskoj sceni, a pre par godina je na “Jazzy Colors” festivalu u Parizu doživeo ovacije publike.
    Do sada su objavili dva CD izdanja, a treći je u pripremi.

    Branko Maćić – solo gitara
    Filip Krumes – violina
    Nebojša Pešić – ritam gitara
    Vladimir Nikić – kontrabas

    Hot Club of Belgrade gaji Manoushe Jazz koji je početkom prošlog veka nastao na fuziji muzike roma zapadne Evrope i američkog džeza. Ovaj muzički stil se prvi put pojavio na teritoriji Francuske i Belgije, a njegovi rodonačelnici su čuveni gitarista Đango Rejnard i violinista Stefani Grapeli. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura