• Izložba mlade pančevačke umetnice u Galeriji savremene umetnosti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U utorak, 8. marta, u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva biće otvorena izložba „Početak traganja za bićem” Anje Arambašić.

    Otvaranje izložbe „Početak traganja za bićem” povodom nagrade 51. Salona umetnosti Traganje, 2021 planirano je za 19 časova.

    Izložba „Početak traganja za bićem” zasniva se na ideji traganja umetnika za samim sobom, saopštili su organizatori. Kako je rad svakog umetnika negde i njegovo sopstveno ogledalo, svojim angažovanjem on, kako navode, prenosi manji ili veći deo sebe. Taj angažman predstavlja krivulju koja se stalno menja.

    “Ono što mene najviše usmerava u radu jeste spajanje sopstva i spoljašnjeg sveta, način na koji ću ja nešto doživeti, a potom i preraditi. Tako tragam za sopstvenim identitetom umetničkim sredstvom. Rad je većim delom vođen unutrašnjim nagonom, mojim istraživanjem i iščekivanjem šta ću na kraju toga dobiti. Ono što je realno predstavlja referencu za rad preko koje se viđeno transponuje u nešto ličnije. Doživljaji se iskazuju kroz boju, sloj i tok. Predeli koji dominiraju na slikama došli su kao najpogodniji motiv za izražavanje ove vrste slobode i same kompozicije. Kombinovanjem elemenata u tehnici kolaža igra postaje neograničena, pa su vođeni onim što se meni čini kao najbolje vizuelno rešenje koje mi pomaže i u mediju slike. Kako su mahom praćeni idejom pravljenja novih memorija korišćenjem starih fotografija, ono čemu težim u daljem radu je približavanje kolaža i slike, pojavljivanjem figure na njoj”, rekla je autorka.

    Anja Arambašić je rođena 1999. godine u Pančevu. Student je četvrte godine Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, u klasi prof. Branka Rakovića.

    Zainteresovana publika izložbu će moći da pogleda do 18. marta.

     

    U utorak, 8. marta, u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva biće otvorena izložba „Početak traganja za bićem” Anje Arambašić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura