Ivan Karafilovski Đura Simičić
Umetničko leto u Crepaji

Izložba radova prve likovne kolonije ‘’Slikari Crepaje’’

Pančevo, Sre, 12/08/2015 - 15:19
Mirjana Marić


Umetnički radovi koji su nastali na prvoj likovnoj koloniji ‘’Slikari Crepaje’’ biće predstavljeni na zajedničkoj izložbi u ‘’Banat Blues Caféu’’, 21. avgusta.

Ova manifestacija je zvanično otvorena 24. jula i trajala je do 26. jula. Nastala je na predlog Dušana Gluvakova, koji je u razgovoru sa umetnicima Ivanom Karafilovskim i Branislavom Simićem došao na ideju da se napravi likovna kolonija. ‘’Razlog za nastanak je manjak kulturnog sadržaja, kako u našem mestu, tako i šire’’, rekao je Ivan Karafilovski i dodao: ‘’ Prepoznatljivost jednog mesta, naroda pa i države prepoznaje se upravo po kulturi koju ima i koju treba da neguje i čuva više i iznad svega ostalog. Ako toga nema onda ne znamo ko smo, šta smo i odakle smo. Upravo iz tih razloga smo nas trojica rešili da organizujemo likovnu koloniju u bašti ‘’Banat Bluz Cafea’’.

Likovna kolonija Crepaja
Đura Simičić
likovna_kolonija-ucesnici.jpg

Na ovaj događaj se odazvalo trinaest autora, među kojima su: Jelena Obradović, Petar Putić, Angelina Putić, Aleksandar Alimpić, Pavel Povolni Juhas, Dalila Lavroš, Ivan Vojnov. Svojim prisustvom manifestaciju je podržao i akademski slikar Vasa Dolovački. Tema je bila slobodna.

Likovna kolonija
Đura Simičić
likovna_kolonija_3.jpg

Učesnici manifestacije ‘’Slikari Crepaje’’ družili su se u prijatnom ambijentu bašte ‘’Banat Blues Cafea’’ gde su uz zvuke bluza i degustaciju tradicionalnih banatskih poslastica uživali u stvaranju umetničkih dela.

M.M.Veličković

 
MarketingNajnovije vesti