• Izložba “Read me”, Jovane Branković, od večeras u foajeu KCP

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Večeras, od 19 sati, u foajeu Kulturnog centra Pančeva, biće otvorena izložba “Read me” beogradske umetnice Jovane Branković.

    Izložba Read me predstavlja sudar vremena sa prolaznošću, slikarstva sa književnošću, kako pravih tako i izmenjenih slika realnosti. Knjige kao i svako biće ili predmet, imaju svoj životni vek. One ne samo što se suočavaju sa starošću, trošnošću i propadanjem, već su ugrožene najviše od strane elektronskog pisma koje kao nekakva neizlečiva bolest nagriza naše najstarije duhovne prijatelje – knjige. Pokušala sam da im ‘’kupim’’ malo vremena i da ih sačuvam od nestajanja. Sve one knjige koje drugi više nisu želeli, čije su stranice i reči izgubljene u vremenu, odlučila sam da zadržim,da im ponovo udahnem život i vratim ih, možda ne na police, ali svakako na zidove toplih domova. Čitajući poteze i boje putujemo u neka davna i drugačija vremena u kojima su nasi junaci-pisci i umetnici vodili borbe sa ljubavlju i mržnjom, istinom sa lažima i nadanjima sa strepnjom. Pokusala sam da sadržaje i suštinu njihovih priča oslikam i da inspirisem posmatrače da proniknu u misteriju i lepotu koja je skrivena iza njenih korica.

    Jovana Branković rođena je 1989. godine u Beogradu. 2011. godine završila je osnovne studije na Fakultetu likovnih umetnosti – odsek slikarstvo. 2013. je završila Master studije na istom fakultetu u klasi profesorke Anđelke Bojović. Od 2014. član je ULUS-a. Izlagala je na jednoj samostalnoj i na mogobrojnim grupnim izložbama u Srbiji inostranstvu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura